Αγαπητές/α/οι,

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη του καλέσματος αλληλεγγύης των Filmmakers for Palestine Greece. Οι υπογραφές έχουν φτάσει πλέον τις 773!

Με αυτό το κείμενο και τις υπογραφές όλων μας ασκήσαμε ως κοινότητα πίεση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να κάνει δήλωση αλληλεγγύης. Δυστυχώς το φεστιβάλ δεν έκανε καμία δήλωση, ούτε ανταποκρίθηκε στα καλέσματά μας για παραπάνω διάλογο μαζί μας. 

Όμως πολλοί κινηματογραφιστές και κινηματογραφίστριες ενεργοποιήθηκαν, έκαναν επίσημες δηλώσεις για κατάπαυση πυρός, είτε στις παρουσιάσεις ταινιών και πρότζεκτ, είτε όταν έλαβαν  βραβεία.Οι φωνές για μια ελεύθερη Παλαιστίνη ήταν αισθητές στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τους καλλιτέχνες και μέλη κριτικών επιτροπών, που φόρεσαν keffiyeh, κονκάρδες και άλλα σχετικά ρούχα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Από τότε έχουν γίνει και άλλες δράσεις. Έγινε παρέμβαση στην πρεμιέρα του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο η οποία έλαβε θερμή αποδοχή από το κοινό.

Παράλληλα, το δίκτυο στέλνει το κάλεσμα σε φορείς και φεστιβάλ για την ανάγκη να πάρουν δημόσια θέση αλλά και να στηρίξουν με προβολές ταινιών Παλαιστίνιων Σκηνοθετών/τριων. Ήδη φεστιβάλ και καλλιτεχνικοί χώροι έχουν έμπρακτα στηρίξει με προβολές, όπως: το Positively Different Film Festival, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα, στο Athens Museum of Queer Arts (AMOQA), το Balkan Can Kino κ.ά. Επίσης έγινε προσέγγιση στην ΕΣΠΕΚ, η οποία στηρίζει τις δράσεις μας και διάβασε ένα κείμενο μας στις προβολές του προγραμματος της ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Από τις αρχές Απρίλη  το δίκτυο συμμετέχει στην εβδομαδιαία συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Γάζα που γίνεται κάθε Σάββατο 12.00 στο Σύνταγμα. Όποιο άτομο ενδιαφέρεται να κατέβει σε πορείες για την Παλαιστίνη, μπορεί να μας βρει εκεί ή να έρθει σε επαφή μαζί μας στο mail μας.

Επίσης έχουμε συμμετάσχει ήδη στην οργάνωση 2 προβολών παλαιστινιακών ταινιών, του Aida Returns μαζί με το Athens Palestine Film Festival  και του The Foragers με το Athens Museum of Queer Arts, με υποστήριξη στη μετάφραση, υποτιτλισμό, ενημέρωση δράσεων, συζητήσεις κλπ. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και καλούμε κόσμο να συνδράμει.

Επιπλέον, μέλη του δικτύου ενεργοποιούνται και διαβάζουν ή μοιράζουν τα κείμενά μας σε προβολές ταινιών τους σε φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και σε προβολές στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε ενημερώσεις στα σόσιαλ μας. Σας ενθαρρύνουμε όλες και όλους να προβείτε σε αντίστοιχες δράσεις συμπαράστασης στις δικές σας προβολές. Είναι σημαντικό, αφού οι θεσμοί σιωπούν,  εμείς να μιλάμε για την Παλαιστίνη όσο πιο πολύ μπορούμε.

Περισσότερες δράσεις και προβολές ετοιμάζονται. Όποιο άτομο θέλει να δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο μας, να βοηθήσει με τα μέσα που μπορεί, μπορεί να γραφτεί μέλος στην παρακάτω φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPe6hsf3BNVNr_1oFybVr8wJpnXN3mQ_hLPcSaElfu-4Wrsg/viewform?usp=sf_link

για να παραλαμβάνει ενημερώσεις για συναντήσεις και δράσεις.

Επίσης στα social media του δικτύου ( δείτε λινκς παρακάτω) μπορείτε να δείτε βίντεο, φωτογραφικό και ειδησεογραφικό υλικό από τις δράσεις μας.

Θα βρείτε συνημμένα δελτία τύπου με τις δράσεις μας και τα ονόματα με τις υπογραφές σας.

🍉 Filmmakers for Palestine Greece

✊Sign our Call for Solidarity / Υπογράψτε το Κάλεσμα Αλληλεγγύης 

Δημοσίευση καλέσματος / Call published

Ιnstagram

Facebook

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το