Μετά το κενό που θα εμφανιζόταν η Ολλανδία, στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Eden Golan για το Ισραήλ με το τραγούδι «Hurricane». Η φετινή συμμετοχή της χώρας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με αρκετούς ήταν οι εκπροσώπους άλλων χωρών να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στις εμφανίσεις των συμμετοχών υπήρχαν αρκετές έμμεσες αναφορές με μηνύματα ειρήνης, ενώ παρασκηνιακά η ομάδα του Ισραήλ φέρεται να είχε προκλητική στάση έναντι ορισμένων εκπροσώπων. Μάλιστα, το Ισραήλ κλήθηκε να αλλάξει αρκετά τους στίχους της συμμετοχής του για να μην παραπέμπει σε οτιδήποτε πολιτικό.
Όσον αφορά τη σκηνική παρουσία, η καλλιτέχνιδα και οι χορευτές είναι ντυμένοι στα λευκά και η Eden εξαιρετική φωνητικά αποδίδοντας στο έπακρο το μήνυμα του τραγουδιού της για μία γυναίκα που ζει μία προσωπική κρίση.

Λίγο μετά την έναρξη του τραγουδιού, ακούστηκαν απίστευτα γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στη σκιά όλων των γεγονότων που προαναφέρθηκαν. Οι θεατές έδειξαν με τον τρόπο αυτό την μη αποδοχή για το γεγονός ότι η χώρα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη.

πηγή: thestival.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το