Μια ομάδα ακροδεξιών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να «παρελάσει» στο Λίβερπουλ, καθώς υπερφαλλαγγίστηκαν αριθμητικά από αντιφασίστες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της πόλης, Τζο Άντερσον, ο οποίος καταδίκασε επιπλέον τη «φασιστική συμμορία» για βανδαλισμούς σε μνημείο για την προσφυγιά.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα διαδηλωτών που αυτοαποκαλούνται «Πατριώτες της Πρώτης Γραμμής στα Βορειοδυτικά» (North West Frontline Patriots) βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές που συντονίστηκαν από διάφορες συλλογικότητες (ανάμεσά τους οι Merseyside Together και οι Unite Against Fascism) κατά την άφιξή τους στο Λίβερπουλ το πρωί του Σαββάτου 3/11.

Η αστυνομία δεν έδωσε αριθμητικά στοιχεία, αλλά στο σχετικό βίντεο εμφανίζονται ελάχιστοι ακροδεξιοί που δεν προλαβαίνουν να βγουν από το σταθμό – παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που θα τους συνόδευε στην πορεία που ήθελαν να πραγματοποιήσουν – καθώς απέξω υπήρχαν πάρα πολλοί διαδηλωτές που τους φώναζαν «νο πασαράν» και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «όχι στον ρατσισμό». Οι λιγοστοί φασίστες επιστρέφουν στο σταθμό εντός ολίγων δευτερολέπτων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το