Κώστας Μπακατσής, δάσκαλος

Αγαπημένοι μαθητές, καλοί μου γονείς, καλημέρα , «εξ αποστάσεως» ακόμα!

ΛΥΠΑΜΑΙ πολύ που σας αναστάτωσα προχτές το απόγευμα, τηλεφωνώντας και ρωτώντας εκτός από την κατάσταση της υγείας σας, κυρίως της ψυχολογικής και για την … ηλεκτρονική σας κατάσταση!

Λυπάμαι περισσότερο για τις απατηλές ελπίδες που καλλιέργησα σε μερικούς και μερικές τάζοντας Λάπτοπ ή τάμπλετ !

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ. Πίστεψα πως η κ. Κεραμέως είναι μια κανονική Υπουργός σε μια κανονική κυβέρνηση, που επιτέλους είδε την πραγματικότητα και τους ήρωες σε Υγεία και Παιδεία.

Γελάστηκα από δημοσιογλείφτες, τρωκτικά του δημόσιου χρήματος που διαφήμιζαν την κυβέρνηση απάτη με λόγια σας κι αυτά: <<Το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας για να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων) >>

Εννοούσαν όμως πως θα δώσουν 1 ( ΕΝΑ ) λάπτοπ για την Στ’ τάξη εκτός αν έχουμε ήδη! Κι εμείς έχουμε 2 όπως καλά ξέρετε! Παλιά, 12ετίας, αλλά δουλίτσα κάνουμε, έτσι;

Καλά μου παιδιά, γι άλλη μια φορά πιάστηκα κότσος, εγώ ο …άσφαλτος, ημίθεος σας, αν και κάτι υποψιαζόμουνα! Γι άλλη μια φορά επιβεβαίωσα πως σ’ αυτή την υπέροχη χώρα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για κολλητούς, αυλικούς, για 100 «δημοσιογράφους» υπαλλήλους υπουργών, για τα κανάλια που μας βομβαρδίζουν πιο χαλαρά, αφού τους χαρίστηκε ποσό 21.000.000 €. Τους δόθηκαν κι άλλα 11.000.000 € για να μένουμε μουγκοί μέσα. 92.000 € μάλιστα δόθηκε στο site jenny.gr, το οποίο δημιούργησε η σύζυγος του υπουργού Υγείας κ Μπαλατσινού !

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και για 28 νέες δομές όπου φυλακίζουν πρόσφυγες στην υπηρεσία της Μέρκελ και της Γερμανικής Ένωσης! Στο στρατοπεδάρχη του ηρωικού Ρούπελ δίνουν μισθό 3.000 €!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τους 80 νεοδημοκρατες διοικητές των νοσοκομείων, όπως επίσης για συγγενείς και φίλους καμιά 10 -15 χιλιάδες τεμπελχανάδες (μετακλητούς σύμφωνα με την επίσημη ονομασία)!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για να χαρίζονται χρέη πολιτικών, ανάμεσά τους οι Υπουργοί μας!

Ο κ Άδωνις, αυτός που κάνει ηλεκτρονικά μαθήματα σε παιδιά δημοτικού με 5 € και ξέχασε τις μπουλντόζες κάπου στο Ελληνικό!

Ο κ. Χαρδαλιάς, που βγαίνει κάθε απόγευμα με τζάκετ στυλ «πίσω ρε κολοκορονοϊέ και σ΄έφαγα»!

Αρκεί βέβαια εμείς να μένουμε μουγκοί μέσα, γιατί τα ρημάδια ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ για ιατρικό εξοπλισμό, προσλήψεις γιατρών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (για τις ιδιωτικές κλινικές όλο και κάτι βρίσκεται)!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για να κόβει πίτες 12.000 € υπουργός, για να αλλάζουν τραπεζοκαθίσματα Υπουργοί, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες με 20.000 € !

Αξιοσέβαστοι γονείς, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ επειδή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΡΌΙΔΑ! Όλοι εμείς που συνηθίσαμε κι αρχίζει να μας αρέσει η γεύση του κουτόχορτου που μας ταΐζουν χρόνια και χρόνια ! Που μας αρέσει να μας κοιμίζουν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα κούφια απατηλά συνθήματα «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα», «αξίζουμε μια καλύτερη ζωή», «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε» «ώρα για δουλειά», «μαζί στη νέα εποχή», «έρχονται καλύτερες μέρες», «η Ελπίδα έρχεται» «για τις ανάγκες των πολλών» «Αξίζουμε περισσότερα» «Κάτω οι κλέφτες» «κάτω οι ψεύτες» «Κάτω οι κλέφτες και οι ψεύτες» κλπ κλπ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για όλα τα λαμόγια, επειδή εμείς τόσα χρόνια σκιαζόμαστε και δεν τους ρίχνουμε «ένα μπερντάκι με σανίδα βρεγμένη» όπως λέει η μάνα μου! Που στηνόμαστε να ξαναψηφίσουμε τα ίδια και τα ίδια για να ξανασωθούμε μέχρι να σωθεί η ζωή μας !

Καλά μου παιδιά, γεροί να είμαστε κι εμείς θα τη βρούμε την λύση, γιατί ” Εμείς τη λέμε τη ζωή την πιάνουμε απ’ τα χέρια

Κοιτάζουμε τα μάτια της που μας ξανακοιτάζουν

Κι αν είναι αυτό που μας μεθάει μαγνήτης, το γνωρίζουμε

Κι αν είναι αυτό που μας πονάει κακό, τόχουμε νιώσει

Εμείς τη λέμε τη ζωή, πηγαίνουμε μπροστά Και χαιρετούμε τα πουλιά της που μισεύουνε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΓΕΝΙΑ”

(Οδ. Ελύτης)

{ André H. Dargelas – Προστατεύοντας τους μαθητές }

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το