Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλες τις οδούς προκειμένου να εκφοβίσει εργαζόμενους, συνδικαλιστές και γενικότερα όσους αγωνίζονται ενάντια στην αυταρχική πολιτική της. Στη φάση αυτή, απέναντι στις κινητοποιήσεις που δίνουν φοιτητές και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια ενάντια στην   πανεπιστημιακή αστυνομία, βρίσκει στήριξη και από τα ακροδεξιά συμπληρώματά της προερχόμενα από το κομματικό μόρφωμα του Τζίμερου. Με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικών ΕΜΠ, που καλούσε σε κινητοποίηση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «για έλεγχο τέλεσης Διέγερσης σε Ανυπακοή (183 ΠΚ), από όσους καλούν σε απείθεια κατά της εφαρμογής του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

Μέσα σε ένα απεχθές κείμενο που ξεχειλίζει ακροδεξιά δυσωδία, ο Φ. Κρανιδιώτης στοιχειοθετεί τη μηνυτήρια αναφορά «ΚΑΤΑ παντός υπευθύνου» που κατέθεσε στις 6/9/2022 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

«…Η κυβέρνηση διά εντεταλμένων οργάνων της ξεκίνησε την εφαρμογή του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία…. Φοιτητικές παρατάξεις και συνδικαλιστικά όργανα οργάνωσαν κινητοποιήσεις…. (σημ. αναφέρει σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ) κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν έκτροπα με επιθέσεις κατά της ΟΠΠΙ… κατέστρεψε δημόσια περιουσία… (σημ. ΑΠΘ) ήτοι περιουσία του κράτους …Συνεπώς στα επεισόδια τελέσθηκαν αδικήματα της Διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 ΠΚ) φθορά  ξένης περιουσίας (άρθρο 378 ΠΚ)… Επειδή ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ εξέδωσε την από 5/9/2022 ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και αναφέρει τα εξής:…» και παραθέτει την Ανακοίνωση του Συλλόγου που καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Και συνεχίζει: «…Κατόπιν των ανωτέρω Σας αναφέρω τα ως άνω προς κατά Νόμον και κατά την κρίση Σας αξιολόγηση και ΑΙΤΟΥΜΑΙ Δια τις κατά Νόμον ενέργειες Σας…»

Η απάντηση των συλλόγων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και των φοιτητικών συλλόγων δεν μπορεί παρά να είναι μία και μοναδική. Ο αγώνας μας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι κοινός και δεν θα σταματήσει παρά την όποια  προσπάθεια τρομοκράτησής μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το