ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΝΔΙΑΣ (ΜΑΟΪΚΟ)

Κεντρική Επιτροπή

Δελτίο Τύπου

10th Μαρτίου 2022

Ας τηρήσουμε την Αντιιμπεριαλιστική Εβδομάδα από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου στο πνεύμα του προλεταριακού διεθνισμού!

Στις 23 Μαρτίου θα γιορτάσουμε την αντιιμπεριαλιστική μέρα, την 90η επέτειο από την ημέρα του μαρτυρίου των συντρόφων Bhagat Singh, Sukhdev και Rajguru που απαγχονίστηκαν από τους Βρετανούς στην Ινδία, στο φόντο των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων που αρχίζουν να αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Το μαρτύριο είναι σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης. Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός έκανε έναν επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία που είναι το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας στις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης. Ο λαός της Ουκρανίας, με πνεύμα αντιιμπεριαλιστικό, αντιστέκεται έντονα σε αυτή την επιθετικότητα. Αυτή είναι επίσης η 53η επέτειος από την ίδρυση του Νέου Λαϊκού Στρατού του Κομμουνιστικού Κόμματος Φιλιππίνων (CPP). Με την ευκαιρία η ΚΕ στέλνει επαναστατικούς χαιρετισμούς στο CPP & NPA, σε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους και τις καταπιεσμένες εθνικότητες του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και εύχεται επιτυχία στους αγώνες τους. Αποτίει ταπεινό φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες αυτών των αγώνων. Καλεί τα μαοϊκά κόμματα, τις λαϊκές οργανώσεις και διάφορα επαναστατικά, δημοκρατικά, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα να οργανώσουν εκδηλώσεις σχετικές με την περίσταση με κατεύθυνση τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού.

Αφού τελείωσε η βρετανική αποικιοκρατία και η Ινδία απέκτησε ψεύτικη ανεξαρτησία το 1947, όπως και στις καθυστερημένες χώρες, ο ιμπεριαλισμός επέβαλε τη νεοαποικιακή εκμετάλλευση στη χώρα μας. Οι μεταρρυθμίσεις του LPG του 1991 επέτρεψαν περαιτέρω την ιμπεριαλιστική διείσδυση.

Η ιμπεριαλιστική οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το 2008 συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Για να ξεπεράσει την κρίση ο ιμπεριαλισμός επιβάρυνε τις καθυστερημένες χώρες και την εργατική και τη μεσαία τάξη των καπιταλιστικών χωρών. Ο ιμπεριαλισμός θεώρησε απαραίτητο να αντιπαρατάξει παραστρατιωτικές δυνάμεις για να καταστείλει τους αναπτυσσόμενους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση και το Brahmanic Hindutva Fasist BJP για να υποκινήσει τον ψεύτικο εθνικισμό.

Οι ιμπεριαλιστικές εκμεταλλευτικές πολιτικές εφαρμόστηκαν πολύ πιο επιθετικά από τότε που το BJP ανέβηκε στην εξουσία. Οι κομπραδόροι γραφειοκρατικοί αστοί και μεγαλογαιοκτήμονες στην μισοαποικιακή, μισοφεουδαρχική χώρα μας παρέδωσαν την οικονομία της χώρας μας ολοκληρωτικά στους ιμπεριαλιστές μαζί με αυτούς. Ξεκίνησαν την απονομισματοποίηση, το GST, τους αγροτικούς νόμους, τη σύναψη Μνημονίων για τη λεηλασία των φυσικών πόρων, νόμους κατά των εργατών, την ακύρωση των άρθρων 370 και 35Α στο Κασμίρ, την εφαρμογή της CAA και άλλους τέτοιους δρακόντειους νόμους, την καταστολή του επαναστατικού κινήματος μέσω της επίθεσης SAMADHAN-Prahar (σ.e-prologos: κωδική ονομασία της αστυνομίας για επιχειρήσεις εναντίον των Μαοϊστών) και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την ίδρυση «ινδουιστικού κράτους» με τη διάσπαση της χώρας με βάση τη θρησκεία.

Το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο μπήκε στη χώρα μας με τη μορφή επενδύσεων χαρτοφυλακίου και λεηλατούν ολόκληρο το κεφάλαιο της χώρας μας. Μπήκε στον τομέα των υποδομών και έκανε διαγωνισμούς σε Δήμους και Επιχειρήσεις στο όνομα έξυπνων πόλεων, επένδυσε σε λιμάνια -με το πρόγραμμα Σαγκαρμάλα-, στην κατασκευή δρόμων σε όλη τη χώρα και σε έργα ηλεκτρικής ενέργειας και Σιδηροδρόμων. Από την άλλη, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί Ασφάλιση, Τράπεζες και Σιδηροδρόμους, οι ιμπεριαλιστές, η κομπραδόρικη γραφειοκρατική τάξη παίρνουν στα χέρια τους τα εδάφη με τους τρεις αγροτικούς νόμους και με άλλες τέτοιες προδοτικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Το «Make in India», το Start Up και άλλα τέτοια πράγματα που φωνάζει το BJP δεν συντηρούν την οικονομία της χώρας σε γερά θεμέλια. Η «εξαγωγική ανάπτυξη» την καθιστά κρίκο στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα και προμηθευτή κατασκευασμένων ανταλλακτικών για ιμπεριαλιστικές πολυεθνικές. Ή αλλιώς παραμένει ένα εργοστάσιο που συναρμολογεί ανταλλακτικά. Με αυτό το είδος παραγωγής, η χώρα θα βρίσκεται απόλυτα υπό τον έλεγχο των ιμπεριαλιστών.

Η καταστροφή της φύσης από τους ιμπεριαλιστές δημιουργεί πανδημίες όπως η Corona ως μέρος της πολεμικής τους πολιτικής. Κατά την περίοδο του κορονοϊού οι οικονομίες αναδιαρθρώνονται πλήρως. Με αυτό, ο ανοργάνωτος τομέας, η αγροτιά και η μεσαία τάξη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Οι άνθρωποι του κόσμου και της χώρας ξοδεύουν χιλιάδες ρουπίες για θεραπεία. Το δημόσιο χρήμα μεταφέρεται στους κομπραδόρους γραφειοκράτες καπιταλιστές και ιμπεριαλιστές στο όνομα της αγοράς εμβολίων και άλλων φαρμάκων.

Ο Λένιν είπε ότι ιμπεριαλισμός σημαίνει πόλεμος. Οι ιμπεριαλιστές θέλουν πόλεμο για να ξεπεράσουν την κρίση. Ως μέρος του, ο ιμπεριαλισμός επιδίδεται σε αρκετούς πολέμους στην οικονομική, πολιτική και γεωγραφική του διαμάχη. Η διαμάχη εντάθηκε μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης (ΝΑΤΟ) και Ρωσίας και Κίνας. Η Ρωσία κάνει επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οι άρχουσες τάξεις της χώρας μας εξαρτώνται από τους ιμπεριαλιστές σε σχέση με στρατιωτικές ανάγκες και έτσι δεν καταδικάζουν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ή τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην ηγεσία των ΗΠΑ. Υπηρετούν τις ΗΠΑ με συμμετοχή στην (τετραμερή συμμαχία) QUAD που μπορεί να εμπλέξει τη χώρα μας σε πόλεμο στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού στο εγγύς μέλλον.

Ενώ οι κομπραδόροι γραφειοκράτες καπιταλιστές, όπως ο Αμπάνι και ο Αντβάνι που βοηθούν τους ιμπεριαλιστές, κόβουν χρήματα, το 70% του λαού βρίσκεται σε απόλυτη φτώχεια. Ο λαός σε όλη τη χώρα παλεύει ενάντια στις εκμεταλλευτικές πολιτικές.

Οι αγρότες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε μετανάστες και σε εργάτες του μεροκάματου. Ο αγώνας των αγροτών για ένα χρόνο ενάντια στους προτεινόμενους τρεις Αγροτικούς νόμους από την Κεντρική Κυβέρνηση ήταν μια επιτυχία με σοβαρή απήχηση. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο της πάλης ενάντια στους τέσσερις νέους εργατικούς κώδικες που ήρθαν στη θέση των υφιστάμενων 44 εργατικών νόμων. Οι νέοι κώδικες είναι εναντίον των εργαζομένων με περισσότερους από έναν τρόπους. Οι εργαζόμενοι θα πιέζονται για εργασία, οι εργάτριες έχασαν κεκτημένα τους, όπως η απαλλαγή από τη νυχτερινή υπηρεσία κ.ο.κ. Εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους -όπως ο τραπεζικός, η βιομηχανία και άλλοι δημόσιοι τομείς- προχωρούν σε γενικές απεργίες μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Φοιτητές, δάσκαλοι και κάθε είδους επαγγελματίες, μικροέμποροι, κλάδοι της εθνικής αστικής τάξης που συμπεριλαμβάνονται στο MSME (=Υπουργείο Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) ενοχλούνται με τις πολιτικές των ινδικών κυρίαρχων τάξεων υπέρ της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας. Το MSME αφορά την επιβίωση σχεδόν του 30% του πληθυσμού της χώρας και το 30% του εθνικού εισοδήματος καταστρέφεται με ανεπανόρθωτο τρόπο. Οι αγώνες του λαού για να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, όπως η άνοδος των τιμών, η αναγκαστική εσωτερική μετανάστευση που προκαλούν τα έργα των Πολυεθνικών Εταιρειών και των εγχώριων μεγαλοκαπιταλιστών, οι αγώνες ενάντια στα νέα αστυνομικά στρατόπεδα, ενάντια στο κράτος είναι επίσης μέρος της αντιιμπεριαλιστικής ταξικής πάλης. Η δαιμονοποίηση, το GST (=φόρος αγαθών και υπηρεσιών), οι φρικαλεότητες ενάντια στους ανθρώπους και κυρίως στους Νταλίτ (=η χαμηλότερη κάστα στην Ινδία) και στους ανθρώπους των φυλών, στις γυναίκες, στις θρησκευτικές μειονότητες και σε άλλα τέτοια ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας οδηγούν όλα αυτά τα τμήματα στο μονοπάτι του αγώνα.

Ενώ αυτή είναι η πραγματική κατάσταση του λαού της χώρας, η κυβέρνηση ξεκίνησε τους «εορτασμούς» των 75 χρόνων «ανεξαρτησίας» της χώρας στο όνομα του «Azadi ka amrut mahotsav». Το πρόγραμμα δεν αποσκοπεί παρά μόνο στο να απομακρύνει τους ανθρώπους από τα πραγματικά προβλήματα. Το πρόγραμμα της «νέας Ινδίας» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ατζέντα του Βραχμανικού Ινδουιστικού Φασισμού. Η κατάσταση απαιτεί μια πραγματική αλλαγή στο σύστημα. Η αλλαγή πρέπει να είναι ριζική και να δίνει την κρατική εξουσία στη συμμαχία των τεσσάρων τάξεων, με την ηγεσία του προλεταριάτου. Ο συνεχιζόμενος Παρατεταμένος Λαϊκός Πόλεμος στην Ινδία δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο για την απόκτηση της κρατικής εξουσίας. Όλες οι καταπιεσμένες τάξεις, τα τμήματα της χώρας, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να καταστρέψουν το εκμεταλλευτικό σύστημα των ιμπεριαλιστών, της κομπραδόρικης γραφειοκρατικής αστικής τάξης και των μεγαλογαιοκτημόνων και να αποκτήσουν την κρατική εξουσία.

  • Η ΚΕ του CPI (μαοϊκό) καλεί όλα τα μαοϊκά κόμματα, τις καταπιεσμένες τάξεις, τμήματα και εθνικότητες της χώρας και του κόσμου, φοιτητές, γυναίκες, νέους, θρησκευτικές μειονότητες, δασκάλους, γιατρούς, δικηγόρους, κάθε είδους επαγγελματίες, την εθνική αστική τάξη να γιορτάσουμε μεγαλοπρεπώς την αντιιμπεριαλιστική εβδομάδα. Να υψώσουμε φωνή κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να αποκαλύψουμε τις συνωμοσίες των ΗΠΑ και να απαιτήσουμε τον τερματισμό του ΝΑΤΟ. Να επεκτείνουμε την αλληλεγγύη στα αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά παγκόσμια λαϊκά κινήματα. Να υποστηρίξουμε τα παγκόσμια επαναστατικά κινήματα, τους λαϊκούς πολέμους και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στο Κασμίρ και στα βορειοανατολικά κράτη και να τα ενισχύσουμε. Να μεταφέρουμε Κόκκινους Χαιρετισμούς στο Κομμουνιστικό Κόμμα των Φιλιππίνων και στο Νέο Λαϊκό Στρατό με την ευκαιρία της 53ης Επετείου της Ημέρας Ιδρύσεώς του στις 29 Μαρτίου. Να αναλάβουμε κινητοποίηση και προπαγάνδα με την ευκαιρία της ετήσιας εκστρατείας του ICSPWI για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Να διοργανώσουμε εβδομαδιαίους εορτασμούς από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου υποστηρίζοντας το επαναστατικό κίνημα στις Φιλιππίνες. Να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις, συγκεντρώσεις και σεμινάρια με το παραπάνω κάλεσμα, να αναδείξουμε το μαρτύριο των συντρόφων Bhagat Singh, Sukhdev και Rajguru. Να απαιτήσουμε την απόσυρση όλων των Μνημονίων που έγιναν από το Κεντρικό και το Κράτος με το MNC και τους εγχώριους κομπραδόρους καπιταλιστές. Αγκαλιάζουμε με ισχυρή αλληλεγγύη τους αγώνες των εργατών, των αγροτών, των φυλών, των εθνικοτήτων και των μειονοτήτων. Γίνε μέρος της αντιιμπεριαλιστικής ταξικής πάλης, ενάντια στην κομπραδόρικη γραφειοκρατική αστική τάξη, μέρος της αντιφεουδαρχικής ταξικής πάλης και του λαϊκού πολέμου. Πολεμάμε ενάντια στην αντιεπαναστατική φασιστική επίθεση SAMADHAN-Prahar!

Abhay

Εκπρόσωπος Τύπου

Κεντρική Επιτροπή

πηγή: https://www.tkpml.com/hkpmaoist-23-29-mart-antiemperyalist-haftasini-proleter-enternasyonalizm-ruhuyla-gerceklestirelim/?swcfpc=1

μετάφραση από google: e-prologos

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το