email sharing button

Δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασία στα σχολείο δήλωσε η Aρετή Σπαχή, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Για το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου που αφορά την Γ/Βάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε η κ. Σπαχή, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και κατάρρευση, αποκαλώντας το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα. “Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει την Γ/θμια Εκπαίδευση, απαξιώνοντας τα πτυχία, αποβάλλοντας με διαγραφές μεγάλο αριθμό φοιτητών, εξισώνοντας τους τίτλους των Κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων, ποινικοποιώντας τη δράση τους και επιβάλλοντας το χουντικό μέτρο της αστυνόμευσης των σχολών”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ εκθέτει σε ακόμη μεγαλύτερο υγειονομικό κίνδυνο το λαό, με την πολιτική των δραματικών περικοπών στον τομέα της Υγείας, συνεχίζει, με βροχή θεσμικών μέτρων, ακάθεκτη την επίθεσή της στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, στα εργασιακά των εκπαιδευτικών και γενικώς στις δημοκρατικές και λαϊκές κατακτήσεις” τόνισε η κ. Σπαχή.

πηγή: politica.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το