Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
Νομού Ηρακλείου

Ηράκλειο 7/ 12/2020

Θέμα : «ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»
 ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
 ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ
ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη των βασικών μέτρων υγειονομικής προστασίας των συναδέλφων και των παιδιών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αποφάσισε τη συνέχεια της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, όμως δεν πήρε κανένα από τα αναγκαία και βασικά μέτρα της ασφαλούς λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν έκανε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά επιπλέον έχει ακάλυπτες και τις εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίστηκαν την περίοδο προ καραντίνας.
Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα που υπέβαλαν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθή κατηγορία και υπηρετούν στα ειδικά σχολεία και αφορά στην άδεια ειδικού σκοπού. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκθέτει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τους συναδέλφους του, λόγω υποκείμενων νοσημάτων, είναι περισσότεροι ευάλωτοι. Για τους παραπάνω λόγους
Ζητούμε:
 Την αναγνώριση όλων των αδειών ειδικού σκοπού για τις προαναφερόμενες κατηγορίες. Μέχρι την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και επειδή οι εν λόγω συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους, ζητούμε την άμεση απόσπασή τους στα γραφεία της διοίκησης, με στόχο τη στοιχειώδη υγειονομική προστασία τους.
 Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προστασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε όλα τα λειτουργούντα ειδικά σχολεία:
 Απολυμάνσεις των χώρων
 Δωρεάν και καθολικά test
 Ουσιαστική ιχνηλάτηση
 Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
 Άμεση, ουσιαστική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.


Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος Η Γενική γραμματέας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το