Η χώρα έπρεπε να αυξήσει σημαντικά τις δημόσιες δαπάνες εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο, το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύθηκε να δαπανήσει δισεκατομμύρια λίρες για να σώσει τη βρετανική οικονομία που βάλλεται από την πανδημία.

Το δημόσιο χρέος της Βρετανίας ξεπέρασε τις δύο τρισεκατομμύρια λίρες (2,65 τρισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το καθαρό χρέος, εξαιρουμένων των δημόσιων τραπεζών, αυξήθηκε στα 2,004 τρισεκατομμύρια λίρες (2,66 τρισεκατομμύρια δολάρια) το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 100,5% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να επιστρέψουμε τα δημόσια οικονομικά μας σε μια βιώσιμη βάση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα απαιτήσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει τη βαθύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, η παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 20,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η απασχόληση μειώθηκε επίσης κατά 220.000 κατά την ίδια περίοδο, δείχνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση εδώ και μια δεκαετία.

Η χώρα παραμένει η περισσότερο πληγείσα από τον κορονοϊό στην Ευρώπη με τον θάνατο πάνω από 41.000 ανθρώπων και τις μολύνεις περίπου 324.000 πολιτών. 

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το