γράφει ο Απόστολος Λυκεσάς

Εργολαβικός εργαζόμενος, πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού, έχασε τη ζωή του ενώ δούλευε στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου. ● «Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τακτικούς ελέγχους από τα αρμόδια σώματα επιθεώρησης, για να μην υπάρχει χώρος εργασίας που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας» ζητά το συνδικάτο του κλάδου

Ακόμα ένας -50χρονος- εργάτης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στη μακριά αλυσίδα των εργατικών δυστυχημάτων και μάλιστα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Ο 50χρονος άντρας, πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού, έπεσε πριν από λίγες μέρες από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου ενώ εκτελούσε τεχνικές εργασίες.

Λίγες αράδες μόνο γράφτηκαν για το γεγονός από το αστυνομικό δελτίο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», επρόκειτο για εργολαβικό εργαζόμενο και δούλευε στο ξενοδοχείο τον τελευταίο ένα χρόνο εκτελώντας εργασίες συντήρησης.

Την υπόθεση ερευνά ήδη η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής πραγματοποίησε προχθές παρέμβαση στον χώρο.

Το ΣΕΤΕΠΕ με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους και την οικογένεια του εργάτη και σημειώνει ότι «ο τουρισμός, που όλοι διαφημίζουν και υπερπροβάλλουν, η ατμομηχανή της οικονομίας, η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι “θαύμα” για τους λίγους. Όλοι εμείς οι πολλοί βλέπουμε κάθε μέρα τη ζωή μας να γίνεται ολοένα και χειρότερη».

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί «κάθε συνάδελφο που έρχεται αντιμέτωπος με εργοδοτική αυθαιρεσία, με πίεση και εντατικοποίηση, με εργασίες εκτός των καθηκόντων του, με απειλές κ.λπ. να τα καταγγέλλει άμεσα στο Συνδικάτο του!», ενώ τονίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε στους μεγαλοξενοδόχους και στην εργοδοσία να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την υγεία μας και την αξιοπρέπειά μας!».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τακτικούς ελέγχους από τα αρμόδια σώματα επιθεώρησης, για να μην υπάρχει χώρος εργασίας που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας» και καλούν τους συναδέλφους τους να μην ανεχτούν και να μην αντιμετωπίζουν μόνοι τα προβλήματα που προκύπτουν «σε μια πολύ δύσκολη σεζόν που όλοι οι εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα».

Απαιτούν επίσης «να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Μέτρα ασφαλείας και υγιεινής σε όλα τα πόστα. Επαναφορά των ΒΑΕ σε όλο τον κλάδο».

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το