ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν προκηρύξει Στάση Εργασίας 7-11π.μ. σήμερα, Τετάρτη 19/07/2023, και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 9πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Όπως αναφέρει το κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ:

“Διαμαρτυρόμαστε για τις εξαγγελίες του νέου Μισθολογίου που δεν μας καλύπτουν. Τις διαφωνίες μας τις εκφράσαμε με Δελτίο Τύπου και στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Πετραλιά.
Οι εξαγγελίες για το νέο Μισθολόγιο δεν πρόκειται να ανακόψουν το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό που προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, παροχές και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με μισθούς μικρότερους ή ίσους με το κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δεν πρόκειται να βρεθούν υγειονομικοί να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. Θα προκηρύσσονται θέσεις και δεν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.”

Σε Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα καλεί και η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι:

“Με αφορμή την κατάθεση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για τις μισθολογικές ρυθμίσεις το οποίο μετά από 14 χρόνια μειώσεων κατά 40% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση των δώρων κλπ δίνει «αυξήσεις» – κοροϊδία της τάξης των 40-50€ μηνιαίως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9.00πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7). Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην συγκέντρωση κηρύσσουμε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11.00πμ.

Διεκδικούμε:

✓ Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.

✓ Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

✓ Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

✓ Αφορολόγητο στα 12.000€ 2

✓ Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

✓ Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας

✓ Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το