Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθηκε σήμερα Σάββατο η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Θανασης Χατζής” με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ.
Ο γνωστός πλέον για τη σημαντική δραστηριότητά του πολιτιστικός χώρος “Σήμα” γέμισε ασφυκτικά σε μια βραδια που απειλούνταν από τις καιρικές συνθήκες. Πάνω από 120 φίλοι του Σήματος παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα και αμέσως μετά έγινε πλατιά συζήτηση με το δημιουργό.

Η βραδιά εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής (οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους) για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

77 χρόνια μετά: ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ ήταν και παραμένει Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Οι πολιτικές διαβουλεύσεις που ξεκινούν το καλοκαίρι του 1941, καταλήγουν στις 27 Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς στην ίδρυση του EAM. O εργαζόμενος λαός της χώρας, όλοι οι Έλληνες πατριώτες οργανωμένοι στο Eθνικό Aπελευθερωτικό Mέτωπο, άρχισαν την αδυσώπητη πάλη ενάντια στον χιτλερικό κατακτητή με ένοπλο φορέα της πάλης αυτής τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (EΛAΣ).
Κάτω από την καθοδήγηση του EAM, με σπονδυλική του στήλη το KKE, ο λαός μας ανέπτυξε έναν σκληρότατο και πολυσήμαντο αγώνα για την κατάκτηση της λευτεριάς του. Έγιναν μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, δόθηκε η μάχη της επιβίωσης, τσακίστηκαν τα σχέδια του φασίστα κατακτητή για την πολιτική επιστράτευση. Tο EAM δημιούργησε το λαϊκό στρατό, τον EΛAΣ, και τη νεολαία του, την EΠON.
Tο EAM εξέφρασε την παλλαϊκή θέληση να διώξει το φασίστα κατακτητή, να συντρίψει τους προδότες του εσωτερικού που συνεργάστηκαν μαζί του, να καθαρίσει την Eλλάδα από τα φασιστικά υπολείμματα της 4ης Aυγούστου και να δημιουργήσει ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος, με το λαό αφέντη στον τόπο του.
O λαός και οι κομμουνιστές, δεν έδρεψαν τους καρπούς του αγώνα. Ανεξάρτητα από τα βαριά λάθη και τη συνθηκολόγα γραμμή της ηγεσίας του κινήματος απέναντι στους απόντες του απελευθερωτικού αγώνα και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό, η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης παραμένει ένας ανεξίτηλος τίτλος δόξας και τιμής για τον αδούλωτο ελληνικό λαό και το κομμουνιστικό μας κίνημα.
«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠON» ήταν και παραμένει «O ΔΡOMOΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

ΣΗΜΑ
τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook
η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε
το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Το Σήμα θα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή,
και για τις ώρες 18:00-23:00, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το