Συνελήφθη, αγάπη μου. Τον έπιασαν αυτόν που σου πέταξε πέτρες ενώ κοιμόσουν. Τον έπιασαν, αγάπη μου, τον αρχηγό, τον έπιασαν. Αυτόν που σε τρόμαξε, αγγελούδι μου, τον έπιασαν. Αμίρ, Αμίρ, αγάπη μου.
Συνελήφθη ο αρχηγός της ρατσιστικής, φασιστικής οργάνωσης Κρυπτεία, υπεύθυνης μεταξύ άλλων και για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου παιδιού. Ο Παν. Π είναι ακαδημαϊκός. Ο Αμίρ είναι μαθητής. Ο Παν. Π., αρχηγός της Κρυπτεία είναι ακαδημαϊκός κι η επίθεση στο σπίτι του μαθητή Αμίρ έγινε λίγες μέρες αφού είχε κληρωθεί σημαιοφόρος. Ο Αμίρ μετά από αντιδράσεις κράτησε απλά την ταμπέλα του σχολείου.
Συνελήφθη, αγάπη μου, εκείνος που κανόνισε να ξυπνήσεις με πέτρες και μπουκάλια, συνελήφθη. Αγάπη μου, αγάπη μου, Αμίρ.

Γιάννα Κουκά (fb)

———————Δείτε και αυτό:

Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

Ένας 48χρονος ακαδημαϊκός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εμπρησμό, φθορές ξένης περιουσίας και απειλές κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για οπλοφορία.

Πρόκειται για τον Παν. Π., φερόμενο ως αρχηγό της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», που έγινε γνωστή όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και το 2017 είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του. Τότε, μέλη της «Κρυπτείας», είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια στην οικεία που διέμενε η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, ενώ είχαν αφήσει κι ένα χαρτόνι με το οποίο καλούσαν την οικογένεια να φύγει άμεσα από την Ελλάδα.

Η «Κρυπτεία», μεταξύ άλλων ενεργειών, είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018 -καταφέρνοντας μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο-, ενώ μέλη της είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς όταν και πάλι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Η ρατσιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών – εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018 αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων. Αγνωστος άνδρας είχε καλέσει σε ενημερωτική ιστοσελίδα και είχε πει: «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην οικεία του 48χρονου βρέθηκε μία σιδερογροθιά και πειστήρια για την εμπλοκή του στη ρατσιστική οργάνωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το