Την Παρασκευή 31/8 η συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την ένωση των ακτοπλόων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα, απέβη άκαρπη.

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται τα σωματεία – μέλη της ΠΝΟ.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΝΕΝ «δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συλλογική σύμβαση εάν δεν γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματά της. Αντίθετα θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της οι διεκδικήσεις αυτές να γίνουν υπόθεση όλων των Ναυτεργατών.

Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν αγωνιστικό παρόν την Δευτέρα 3/9/2018 το πρωί 5.30 π.μ στην καντίνα μέσα στο λιμάνι απέναντι από το κτήριο – γραφεία της ΑΝΕΚ».

«Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να πάρουμε στα χέρια μας την επιτυχία του απεργιακού αγώνα, με μαχητικότητα να αντιμετωπίσουμε την ένταση της επίθεσης των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, σε βάρος των δικαιωμάτων μας, να καταδικάσουν τους εκπροσώπους των εφοπλιστών», τονίζουν από κοινού οι διοικήσεις των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΜπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το