“Βουτιά” πάνω από 300 μονάδες γνωρίζει ο Dow Jones, καθώς η Wall Street υποκύπτει στις πιέσεις που ασκούνται από το σινο-αμερικανικό μέτωπο, καθώς η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου θέτει εν αμφιβόλω την ανθεκτικότητα της αμερικανικής ανάπτυξης στα μάτια των επενδυτών που καταφεύγουν στα ομόλογα.

Σημαντικές απώλειες γνωρίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει «βουτιά» άνω των 300 μονάδων, καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα πυροδοτούν ανησυχίες για τον πιθανό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.

Οι ανησυχίες αυτές έχουν στρέψει τους επενδυτές στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις τους να πέφτουν για ακόμη μία ημέρα.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των δεικτών της Wall Street,  ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,36% ή 345 μονάδες, ο οποίος διαμορφώνεται λίγο πιο πάνω από τις 25.000 μονάδες, την ώρα που ο S&P 500 καταγράφει πτώση άνω του 1%, όπως άλλωστε και ο τεχνολογικός Nasdaq.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο περιέλαβε την Huawei στη «μαύρη λίστα», περιορίζοντας τη δραστηριότητα του κινεζικού «κολοσσού» στις ΗΠΑ, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρειάζονται πλέον άδεια για να έχουν εμπορική συνεργασία με την Huawei. Η Huawei, από την πλευρά της, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο του Τέξας για να ανατρέψει την απαγόρευση των προϊόντων της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το