Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, λίγες μόνο μέρες μετά το αιματηρό πογκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας το 2011, η ναζιστική οργάνωση πραγματοποίησε μια εκδήλωση στα γραφεία της με βασικό ομιλητή τον Μιχαλολιάκο.

Η εκδήλωση αυτή είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική επειδή εδώ η Χρυσή Αυγή:
α) ομολογεί ρητά ότι ήταν η ίδια που οργάνωσε το πογκρόμ,
β) περιγράφει όλη την τακτική που ακολουθεί στις εγκληματικές επιθέσεις της και επιβεβαιώνει ότι αυτές γίνονται μόνο κατ’ εντολήν της ηγεσίας, και
γ) ομολογεί τον τελικό στόχο αυτής της δράσης της, που δεν είναι άλλος από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εγκαθίδρυση ναζιστικού δικτατορικού καθεστώτος.

Οπως φαίνεται στο βίντεο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2011, δηλαδή μία εβδομάδα μετά το πογκρόμ, στο βήμα των ομιλητών, πριν από τον ίδιο τον Φίρερ, ανεβαίνει –ποιος άλλος;– ο Γιώργος Μάστορας (ψευδώνυμο του Γ. Μισιάκα). Αυτός ο φανατικός ναζιστής, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και διορισμένος υπάλληλος από τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή.

«Αρχηγέ, συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά το τι έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου τα ξημερώματα. Ηταν μια δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα», ξεκινάει, αναφερόμενος στη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, που τη χρησιμοποίησε ως αφορμή η Χρυσή Αυγή για να εξαπολύσει το πογκρόμ.

Και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή ήταν πραγματικά αυτή που έδωσε το ρυθμό στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, ειδικότερα την Πέμπτη».

Μιλάει φυσικά για την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011. Την ημέρα, δηλαδή, που πραγματοποιήθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μετέχοντες σε αυτήν κυνηγούσαν, χτυπούσαν και μαχαίρωναν όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους.

Και έπειτα ο Μάστορας λέει το εξής: «Η Χρυσή Αυγή ήταν, η οποία ένιωσε στο πετσί της την προσαγωγή δεκάδων μελών της από τους [αστυνομικούς] του Παπουτσή. Την ίδια ώρα που κάποιοι ιντερνετικοί επαναστάτες της πλάκας κλεισμένοι στο σπίτι τους για μια ακόμη φορά έβγαζαν φωτιά στα πληκτρολόγιά τους».

Αλλά έτσι ομολογεί ότι οι δράστες του πογκρόμ, οι οποίοι προσήχθησαν τότε, ήταν βέβαια χρυσαυγίτες.

Και στη συνέχεια λέει και κάτι άλλο: «Πρέπει σήμερα, στις πιο κρίσιμες στιγμές της χώρας να εκμεταλλευόμαστε κάθε τραγικό γεγονός, κάθε άθλια κατάσταση, κάθε εξεγερτική πράξη, κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας που συντελεί στην ουσιαστική διάλυση του συστήματος».

Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά με ποιο τρόπο η ναζιστική οργάνωση εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη. Ξέρουμε πλέον ότι επικεφαλής της πορείας της 12ης Μαΐου ήταν ο Κασιδιάρης, ο οποίος καθοδηγούσε το πλήθος, ενώ ανάμεσα στον κόσμο είχαν ακροβολιστεί άλλα στελέχη όπως ο Παναγιώταρος, ο Ηλιόπουλος και ο Μπούκουρας και στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Γνωρίζουμε και τον ανατριχιαστικό απολογισμό του πολυήμερου (10–14 Μαΐου 2011) εκείνου χρυσαυγίτικου κύματος ρατσιστικής βίας. Δεκάδες τραυματισμένοι μετανάστες και ένας νεκρός. Ο μόλις 21 ετών Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές.

Και για όποιον έχει ακόμα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος οργάνωσε το πογκρόμ, στο βίντεο που δημοσιεύουμε στην efsyn.gr, τον λόγο μετά τον Μάστορα και τον Μιχαλολιάκο παίρνει ο Κασιδιάρης και είναι ξεκάθαρος: «Ολες αυτές τις μέρες με όλες αυτές τις ανοιχτές εκδηλώσεις δραστηριότητες που στην ουσία εμείς τις στηρίξαμε, που ναι μεν ήταν οι κάτοικοι των Αθηνών που βγήκανε στο δρόμο, αλλά η Χρυσή Αυγή ήταν που τους οργάνωσε».

Αλλά ο Μάστορας εξηγεί αναλυτικά και το πώς δρα η Χρυσή Αυγή σε όλες τις βίαιες ενέργειές της: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην ιδεολογία μας, υπακούμε ρητά στις εντολές και τη γραμμή της ηγεσίας του κινήματος και πολεμάμε πειθαρχημένα για να συντάξουμε το όραμα και να φέρουμε το ποθούμενο, δηλαδή τη Νίκη», λέει, επιβεβαιώνοντας το κίνητρο των εγκλημάτων που δεν είναι άλλο από τη ναζιστική ιδεολογία και βέβαια το γεγονός ότι η οργάνωση λειτουργεί με βάση την απόλυτη πειθαρχία και πραγματοποιεί τις επιθέσεις της μόνο μετά τις σχετικές εντολές της ηγεσίας.

«Πρέπει να καταλάβουμε πότε πρέπει να είμαστε λιοντάρια, πότε πρέπει να είμαστε αλεπούδες και πότε πρέπει να είμαστε και τα δύο μαζί», λέει ο Μάστορας.

Και ασφαλώς «λιοντάρια» θεωρούν ότι είναι όταν πραγματοποιούν τις οργανωμένες επιθέσεις τους, όπως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Αλεπούδες», όταν αρνούνται τις πράξεις τους, την ιδεολογία τους, ακόμα και τα στελέχη τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις ποινικές ευθύνες. Και θεωρούν ότι είναι «και τα δύο μαζί» σε περιπτώσεις όπως αυτή του πογκρόμ του 2011. Οπου επιδόθηκαν στην εγκληματική δράση τους, αλλά χρησιμοποιώντας την τακτική του ξεσηκωμού ενός πλήθους και προσπαθώντας να διαχύσουν σε αυτό τις ποινικές ευθύνες τους.

Οσο για τον τελικό σκοπό της οργάνωσης, ο Μάστορας λέει ότι «το να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός μας είναι η Νίκη. Οσο χρόνο κι αν πάρει, οτιδήποτε μέσο κι αν χρειαστεί».

Και τα μέσα αυτά τα περιγράφει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος φωνάζει ότι έχει να στείλει ένα μήνυμα: «πως στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες! Να το ξέρουν!».

Μέχρι τον ναζισμό

Και ποια είναι λοιπόν για τη Χρυσή Αυγή η «Νίκη»; Το λέει παρακάτω ο Μάστορας: «Δεν σκοπεύουμε να τιθασεύσουμε την εξεγερτική διάθεση του λαού αλλά να την εκπαιδεύσουμε κατάλληλα για την ευλογημένη ώρα της εθνικής και κοινωνικής [βλέπε εθνικοσοσιαλιστικής] εξέγερσης. […] Το μεταπολιτευτικό καθεστώς δεν είναι κάτι στο οποίο οφείλουμε πίστη και υπακοή, αλλά το αντιμετωπίζουμε σαν όργανο καταπίεσης και καταστροφής. Ο νόμος και η τάξη σήμερα αποτελούν δυνάμεις κατοχής της πατρίδας και του λαού. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι μόνο η μελλοντική πολιτεία της Χρυσής Αυγής που θα βασίζεται σε έναν εθνικό και σοσιαλιστικό (σ.σ.: εδώ το λέει καθαρά) τρόπο διακυβέρνησης, είναι πραγματικά υπερήφανη κι απελευθερωμένη πατρίδα μας».

Γιατί βέβαια αυτός είναι, όλα αυτά τα χρόνια, ο διακαής πόθος του Μιχαλολιάκου και των φανατισμένων συνεργ(ατ)ών του: να ρίξουν το δημοκρατικό πολίτευμα και στη θέση του να εγκαθιδρύσουν το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς που ονειρεύονται.

Η απομαγνητοφώνηση του βίντεο

Γ. Μάστορας – Μισιάκας: Δε σκοπεύουμε να τιθασεύσουμε την εξεγερτική διάθεση του λαού αλλά να την εκπαιδεύσουμε κατάλληλα για την ευλογημένη ώρα της εθνικής και κοινωνικής εξέγερσης. Δεν είμαστε μεταρρυθμιστές καθώς αυτό το άθλιο σύστημα δε γιατρεύεται, απλώς εξολοθρεύεται. Η Χρυσή Αυγή ήταν πραγματικά αυτή που έδωσε το ρυθμό στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, ειδικότερα την Πέμπτη. Η Χρυσή Αυγή ήταν η οποία ένιωσε στο πετσί της την προσαγωγή 10αδων μελών της από τους [αστυνομικούς] του Παπουτσή.

Ηλίας Κασιδιάρης: Mε όλες αυτές τις ανοιχτές εκδηλώσεις, δραστηριότητες που στην ουσία εμείς τις στηρίξαμε, που ναι μεν ήταν οι κάτοικοι των Αθηνών που βγήκανε στο δρόμο, αλλά η Χρυσή Αυγή ήταν που τους οργάνωσε.

Γ. Μάστορας – Μισιάκας: Το μεταπολιτευτικό καθεστώς δεν είναι κάτι στο οποίο οφείλουμε πίστη και υπακοή, αλλά το αντιμετωπίζουμε σαν όργανο καταπίεσης και καταστροφής. Ο νόμος και η τάξη σήμερα αποτελούν δυνάμεις κατοχής της πατρίδας και του λαού. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι μόνο η μελλοντική πολιτεία της Χρυσής Αυγής που θα βασίζεται σε ένα εθνικό και σοσιαλιστικό τρόπο διακυβέρνησης είναι πραγματικά υπερήφανη κι απελευθερωμένη πατρίδα μας κι όχι το σημερινό ξεπουλημένο κράτος του Τζέφρυ, του Καραμανλή και διαφόρων άλλων απατεώνων.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Το είπε αυτός ο αλήτης ο Καραϊβάζ, ο οποίος έλεγε σε ένα δικό μας “δεν ξέρεις τι ξύλο έχει φάει εμένα ο πατέρας μου στη Μακρόνησο. Πού να ξέρει τι ξύλο θα φάει αυτός! [χειροκροτήματα]

Και κρατούσε λέει τα μάτια κλειστά και δεν έδινε τα στοιχεία ο αντάρτης πόλεων. Μωρέ καλώς τον αντάρτη πόλεων! Ας πήγαινε ένας με ένα πιρούνι να του κάρφωνε το ένα μάτι να δείτε πως θα άνοιγε τα μάτια! Αλλά έχουν να κάνουν με κρυφοκομμουνιστές που είναι στις υπηρεσίες και με διάφορα άλλα καθίκια με πρώτο τον Παπουτσή! Το ξέρετε ότι ο Παπουτσής έχει λάβει μέρος σε επαναστατικά σεμινάρια στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο το 1978; Το έχει γράψει τα πολύ περασμένα χρόνια. Ένα εμπαθές κουμμούνι είναι κι αυτός!

Εγώ επειδή αυτός ο χώρος είναι δημόσιος, πιθανώς να ακούνε κι απέξω, έχω να τους πω κάτι. Να τους στείλω ένα μήνυμα. Πως στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες! Να το ξέρουν!
Κι από κει και πέρα στο διάολο οι εκλογές τους και οι κάλπες τους!
Εάν, δε, τύχει και μπούμε στη Βουλή τότε θα έχουμε να πούμε πολλά. Θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά.
Τι θα κάνουνε; Θα φέρουνε ΜΑΤ στη Βουλή; Οκτώ θα είμαστε μέσα! Φτάνουμε για όλους αυτούς! Να τους εξευτελίσουμε! Και αν χρειαστεί, ναι! Να τους χαστουκίσουμε! Να τους χλευάσουμε! Να τους υβρίσουμε!
Αυτό δε θα μπορέσουν να το κρύψουν. Και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός!

Και αυτό το ανθρώπινο ποτάμι που προσπαθούν να σταματήσουν με κάτι αστείους πραιτοριανούς, τα περίφημα ΜΑΤ, τα οποία ξέρουν να χτυπάνε μόνο το λαό όταν δε μπορεί να αντισταθεί, θα αποδειχθούν πάρα πολύ λίγοι.
Να μη σας πω ότι οι περισσότεροι από αυτούς την ώρα της σύγκρουσης θα έρθουν μαζί μας! Θα είναι στο πλευρό μας!

Υπάρχει η είδηση ότι η [ακατάληπτο] προβλέπει βία και ταραχές στην Ελλάδα. Δε φταίμε εμείς γι’ αυτό, θα έρθουν αυτά τα πράγματα.
Ένα σας υπόσχομαι. Θα είμαστε οι νικητές! Ζήτω η Νίκη! [μετάφραση του χιτλερικού Sieg Heil, την ώρα που χαιρετά ναζιστικά]

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το