Ανταπόκριση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Καραβόσταμο Ικαρίας στις 19/10.

Η πρώτη εισηγητική τοποθέτηση αφορούσε στην ιστορική διαδρομή του ξεριζωμού και των συνεχών εγκλημάτων εις βάρος του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού από την αρχή των εβραϊκών εποικισμών και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μέχρι σήμερα. Έγινε αναφορά στη μακρόχρονη αντίσταση των Παλαιστινίων, στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, των οποίων αποκορύφωμα ήταν ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, στο ρόλο του ΟΗΕ, καθώς και στην πλήρη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη του κράτους- τρομοκράτη του Ισραήλ από τις ΗΠΑ.

Η δεύτερη εισηγητική τοποθέτηση αφορούσε στον κίνδυνο εμπλοκής κι άλλων χωρών σε αιματοκυλίσματα με τη σφραγίδα του αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και στην εμπλοκή της Ελλάδας με τη στήριξη των εγκλημάτων του Ισραήλ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπό τις υποδείξεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Τονίστηκε η αναγκαιότητα του αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και η στάση που πρέπει να κρατάει το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα απέναντι στον πόλεμο.

Ακολούθησε συζήτηση και αυτό που φάνηκε να απασχολεί περισσότερο τον κόσμο είναι η φρικτή προπαγάνδα της υποτιθέμενης «δημοκρατικής» Δύσης, που κλείνει τα μάτια μπροστά στον αφανισμό ενός λαού και μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ αντιστρέφει την αλήθεια, η απαγόρευση διαδηλώσεων στήριξης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού σε κάποιες χώρες, και η ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα των εγκλημάτων του Ισραήλ που φαίνεται να ορίζουν μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ προς τον δημοκρατικό και αριστερό κόσμο να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το