Απελπισμένοι πρόσφυγες, που βρίσκονται στα πλοία διάσωσης ανθρωπιστικών οργανώσεων, πέφτουν στη θάλασσα της Σικελίας. Τα πλοία βρίσκονται έξω από τα λιμάνια περισσότερο από βδομάδα, καθώς η ακροδεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μελόνι δεν τους επιτρέπει να αποβιβαστούν. Μόνο σε ένα πλοίο από τα 4, στο Humanity 1, έχει επιτραπεί η αποβίβαση όχι σε όλους τους πρόσφυγες, αλλά μόνο σε ανηλίκους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι πρόσφυγες «Στο τέλος, δεν άντεξαν την ένταση, τον φόβο, την αγωνία» και ρίχτηκαν στο νερό, λέει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica .
Τρεις από τους 214 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Geo Barents που διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πήδηξαν τη Δευτέρα στη θάλασσα. 

 Δύο σκάφη μπόρεσαν να ελλιμενιστούν στην Κατάνια, ενώ σε άλλα δύο, που μεταφέρουν συνολικά χίλιοι άνθρωποι, δεν δόθηκε άδεια. 

«Υπάρχει ξέσπασμα ψώρας στο πλοίο» Geo Barents «Και μετά από εβδομάδες στο πλοίο, η ψυχική κατάσταση όσων βλέπουν ξηρά αλλά δεν μπορούν φυσικά να φτάσουν εκεί επιδεινώνεται γρήγορα», αναφέρει η La Repubblica. 

Η αναλγησία και η απανθρωπιά είναι το πρόσωπο της ακροδεξιάς…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το