Η πρώτη βραδιά και η εκδήλωση για τη Γεωμυθολογια έδωσε τη σκυτάλη στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του 10ου camping της Πορείας.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο βίντεο που παρουσίασε ελπιδοφόρες μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της μαρξιστικής – λενινιστικής οργάνωσης της Ολλανδίας Rode Morgen, ο Jeroen Toussaint και η Halinka Augustin, που παραβρίσκονται στη διοργάνωση της Πορείας για δεύτερη συνεχή χρονιά και οι οποίοι απηύθυναν εγκάρδιο συντροφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό. 

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, οι σύντροφοι Παναγιώτης Αργυράκης και Βασίλης Πετράκης ανέπτυξαν, με τις εισηγήσεις τους, την πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο φόντο της ακρίβειας, της φτώχειας και του πολέμου. Αναφέρθηκαν στον ρόλο και την πολιτική των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ αλλά και του ΜΕΡΑ25, που με τη στάση τους υπονομεύουν και βάζουν αναχώματα στην ανάπτυξη μαζικών παλλαϊκών – πανεργατικών αγώνων.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τοποθετήσεις συναγωνιστών και φίλων οι οποίες πλούτισαν την εκδήλωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το