Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, για τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ επισημαίνει ότι οι θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας έφτασαν τις 17.500.

Είπε χαρακτηριστικά: «17.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

Και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν, δεν έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί κινδυνεύουν και μπορεί να καταλήξουν».

Αναφερόμενος δε στην εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία, τόνισε:

«Βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες, όπως για παράδειγμα στους Παξούς όπου ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα φορτηγού γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο “Μεταξά” σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες γιατί δεν υπάρχει φαρμακοποιός και στη Νίκαια δεν θα εφημερεύσει το νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν χειρουργικές μπλούζες, καθώς δεν λειτουργεί μηχάνημα αποστείρωσης και δεν τους έχουν φέρει την παραγγελία για μπλούζες μιας χρήσης».

Η ΠΟΕΔΗΝ, επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα, αναφερόμενη στα στοιχεία της 9/2/22, μιλούσε ξανά για 17.500 θανάτους εκτός ΜΕΘ και ζητούσε με ανακοίνωσή της από την κυβέρνηση επίσημη ενημέρωση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, σημείωνε:

«Με βάση τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ έχουμε 24.410 νεκρούς από κορονοϊό κι από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 4.116 ασθενείς. Η θνητότητα στις ΜΕΘ από τα στοιχεία των νοσοκομείων είναι κοντά στο 62%. Το ίδιο αναφέρουν και οι έρευνες των επιστημόνων. Με δεδομένο ότι εξήλθε το 38% των ασθενών από τις ΜΕΘ, το οποίο αντιστοιχεί σε 4.116 ασθενείς, προκύπτει ότι συνολικά νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ λιγότεροι των 11.000. Εξ αυτών προκύπτει ότι οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ είναι κοντά στους 6.800 ασθενών και τα εξιτήρια 4.116. Από τους 24.410 που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό κοντά στο 72%. Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς τους νεκρούς σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ το ποσοστό των θανάτων εκτός κανονικών ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται κοντά στο 75%. Στην κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ ήταν κοντά στο 85%».

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Nοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Τρελλόπουλος, είχε προκαλέσει σάλο, καθώς μίλησε για θνητότητα μεγαλύτερη του 60% για όσους ασθενείς Covid-19 του «Παπανικολάου» διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Επίσης, αποκάλυψε πως άνθρωποι διασωληνωμένοι περίμεναν να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ μέχρι και 4 μέρες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το