Μεθοδεύσεις, «παραθυράκια» και νομικά τερτίπια, εξασφάλισαν
σε όλους τους πρωταγωνιστές το ακαταδίωκτο!

14 ολόκληρα χρόνια σέρνονταν η σκανδαλώδης υπόθεση της Siemens, για να καταλήξει τελικά η όλη ιστορία στα αζήτητα. Μια σειρά αδικημάτων ύστερα από τόσα χρόνια παραγράφηκαν ενώ οι εγχώριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου που τόχαν σκάσει στο εξωτερικό εξασφάλισαν πλέον, εις υγείαν των κορόιδων, το ακαταδίωκτο. Φρόντισαν για όλα αυτά η τυφλή Δικαιοσύνη, περιορισμένη η ίδια από τις μεθοδεύσεις και τα νομικά παραθυράκια προστασίας, τα οποία έστησαν οι κυβερνήσεις και οι διαπλεκόμενοι ιθύνοντες του συστήματος.
Έπαυσε η δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου για τους Μ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα και πέντε ακόμη στελέχη της Siemens στη Γερμανία. Για τον ίδιο λόγο (παύση ποινικής δίωξης) απηλλάγησαν για το αδίκημα της δωροληψίας στον ιδιωτικό τομέα τα 13 αρχικώς κατηγορούμενα στελέχη του ΟΤΕ, ενώ έπαυσε (λόγω παραγραφής) η ποινική δίωξη για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα για τον Θεόδωρο Τσουκάτο και άλλα 19 ακόμη πρόσωπα. Για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα απηλλάγησαν (λόγω παραγραφής) και οι αρχικώς κατηγορούμενοι επιχειρηματίες και τραπεζικοί, ανάμεσά τους οι Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που είχε “σπάσει” το βραχιολάκι από τον Νοέμβριο του 2018 κι εξαφανίστηκε από τη χώρα.
Αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου αλλά αυτό που ήδη αποδείχτηκε τα 14 αυτά χρόνια, είναι η συμπαιγνία όλων των αστικών κομμάτων για την μη απόδοση δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας όλα τα διατιθέμενα νομικά τερτίπια, ακόμα και αλλάζοντας νόμους την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ο ζημιωμένος υλικά και μη δικαιωμένος τελικά είναι ο εργαζόμενος λαός στην πλάτη του οποίου φορτώθηκε η χασούρα του πρώην δημόσιου και ελληνικού ΟΤΕ, που στο ενδιάμεσο φρόντισαν να ξεπουλήσουν απευθείας στους Γερμανούς! Παρά τις κοκορομαχίες των συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων, εναλλάξ και συνδυαστικά, για πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια, τελικά συνέργησαν στο ξεφούσκωμα της υπόθεσης.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το