ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β-ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Με ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεδρίασή της τις προηγούμενες μέρες, μετά από πρόταση του Προέδρου της, για καταβολή αντιτίμου για τη χρήση της αίθουσας γυμναστικής του σχολείου μας από το σύλλογο κατοίκων Τσακού, την οποία ο σύλλογος χρησιμοποιεί για τις πρόβες του χορευτικού του τμήματος.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στην κατεύθυνση της επιβολής και εφαρμογής του νέου νόμου για τα σχολεία, ώστε αυτά να λειτουργούν απολύτως με αγοραίους όρους προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε υλικοτεχνικές υποδομές, όχι από τον κρατικό Προϋπολογισμό και τα δημοτικά κονδύλια, αλλά από προσπορισμό ‘’κέρδους’’ από την παραχώρηση των σχολικών υποδομών για κοινωφελείς δραστηριότητες.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να καταφέρουν να καθιερώσουν αυτή την πρακτική, που, από ένα αρχικό ποσό 2.400 € ετησίως, χαμήλωσαν την ‘’ταρίφα’’ στα 60€ ετησίως! Αρκεί, δηλαδή, ‘’να μπει το νερό στο αυλάκι’’, να επιβληθεί με κάθε τρόπο το μέτρο, έστω και με ένα μικρό ποσό και στη συνέχεια θα ζητούσαν και πολύ παραπάνω.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή της Σχολικής Επιτροπής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Τα σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις! Είναι δημόσιοι χώροι με σκοπό να προσφέρουν γνώση στους μαθητές με ισότιμο τρόπο, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με σχολεία στηριζόμενα από διάφορες «χορηγίες», τις οποίες θα κυνηγούν για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους. Και ό,ποιο τα καταφέρνει να συγκεντρώνει ικανό αριθμό ‘’χορηγιών’’ να επιβιώνει και να παρέχει ‘’καλύτερες υπηρεσίες΄΄ στους μαθητές του, ενώ όποιο ‘’ατυχήσει’’ στο κυνήγι του χορηγού να μένει ‘’μετεξεταστέο’’.

Φτάνει πιά! Οι ζωές μας δεν είναι Χρηματιστήριο. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία των παιδιών μας αρένα ενός άκρατου ανταγωνισμού. Δε θα ανεχθούμε να γίνουν οι ζωές μας ζούγκλα. Δε θα αποδεχθούμε ποτέ ότι αντί για τη δωρεάν διάθεση δημόσιων χώρων προς όφελος των δημοτών και των δημιουργικών δραστηριοτήτων τους, η οποία είναι υποχρέωση του Δήμου, θα πρέπει να πληρώνουμε για το κάθετι. Σα να μην καταβάλλουμε ως δημότες δημοτικά τέλη και άλλους φόρους που, υποτίθεται, μας εξασφαλίζουν τις αναγκαίες υποδομές!

Καλούμε τη Σχολική Επιτροπή να πάρει ΑΜΕΣΑ την απόφασή της πίσω.

Το ΔΣ του Συλλόγου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το