Κάλεσμα της ΕΡΓ.Α.Σ. Ικαρίας

Όχι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
Όλοι στις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο Σ.Ε.Ν.Ι.

Η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς των υγειονομικών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση “υγειονομικό” μέτρο. Πρόκειται για την συνέχεια της αντιδραστικής πολιτικής των απαγορεύσεων, των προστίμων, του αυταρχισμού και της καταστολής. Πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση μετάθεσης των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών στο λαό. Είναι η ίδια πολιτική που ενάμιση χρόνο καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον διχασμό, που ενάμιση χρόνο τώρα υφαίνει το αντιδραστικό ιδεολόγημα της “ατομικής ευθύνης”.

Με μια καταιγιστική προπαγάνδα, με αντιεπιστημονικές αθλιότητες και ψεύδη, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια πλαστή αντίθεση στη κοινωνία παρουσιάζοντας τους ανεμβολίαστους ως κίνδυνο για τους εμβολιασμενούς. Πρόκειται για μια ακραία αντιεπιστημονική και επικίνδυνα στρεβλή θεώρηση. Όπως αποδεικνύεται και σε χώρες που ο εμβολιασμός έχει αγγίξει τα όρια του “καθολικού” τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και κυρίως καταρρίπτεται καθημερινά ο μύθος, ότι τα εμβόλια είναι το άπαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτούνται ΚΑΙ όλα τα άλλα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ που η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να πάρει, αλλά δεν διστάζει εν μέσω πανδημίας να το υπονομεύσει ακόμα περισσότερο στερώντας του πόρους 572 εκατομυρίων ευρώ. Απαιτούνται πραγματικά μέτρα πρόληψης σε σχολεία, ΜΜΜ και χώρους εργασίας, φάρμακα, ΜΕΘ και πάνω από όλα υγειονομική επιτήρηση με μαζικά τεστ. Μέτρα που η κυβέρνηση και οι ειδικοί της δεν πήραν ποτέ. Και που ακόμη και σήμερα τα τεστ τα χρησιμοποιούν μόνο ως μέτρα εκβιασμού και ποινών προς τους ανεμβολίαστους.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο και οι δομές Υγείας των νησιών μας. Η ΕΡΓ.Α.Σ. συντάσσεται με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας για την άμεση στήριξη της δημόσιας υγείας στο νησί. Κάθε αναστολή ή απόλυση υγειονομικού θα αποτελέσει ένα βαρύτατο χτύπημα όχι μόνο στα βασικά δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά και στην στοιχειώδη δυνατότητα για περίθαλψη των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων.

Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση απο τους ανεμβολίαστους. Ο μόνος άμεσος κίνδυνος για όλο το λαό είναι η συνέχιση της ίδιας εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι πανδημίες δεν αντιμεωτπίζονται με απαγορεύσεις, εκβιασμούς, καταστολή και αστυνομοκρατία, αλλά μόνο με ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
– ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
– ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Η ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί τον Ικαριακό λαό να πάρει μαζικά μέρος σε όλα τα καλέσματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας
Την Δευτέρα 23/8 στην πλατεία του Καραβοστάμου7:00 μ.μ.
Την Τρίτη 24/7 στον Εύδηλο 7:00 μ.μ.
Την Τετάρτη 25/7 στις Ράχες 7:00μ.μ.
Την Πέμπτη μέρα απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σ.Ε.Ν.Ι. στον Άγιο Κήρυκο στις 12:00.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί τους φορείς και τα σωματεία του τόπου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης των κινητοποιήσεων.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

23/8/2021

 ΕΡΓ.Α.Σ – τμήμα Ικαρίας   

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το