Δεκάδες μέλη ορειβατικών συλλόγων, κυρίως από την Ήπειρο και την Κέρκυρα, πρόεδροι και κάτοικοι από τα χωριά της Κόνιτσας έκαναν την δική τους διαμαρτυρία στο Ταμπούρι του Σμόλικα.

Από τα ψηλά βουνά έστειλαν μήνυμα ενάντια στα αιολικά.. Είπαν για μία ακόμη φορά όχι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών αλλά και στην κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών αφού για την ευρύτερη περιοχή είναι σε διάφορα στάδια αδειοδότησης 23 τέτοια έργα.

«Οι ορειβατικοί Ηπείρου και Κέρκυρας κάνουν το χρέος τους απέναντι στα βουνά και τα νερά που θέλει να αρπάξει το μακρύ χέρι των επενδυτών. Αν δεν υπήρχαν τα βουνά με τα νερά τους και τα δάση τους πού θα ορειβατούσαμε; Που θα συνερχόμασταν και θα ζωντανεύαμε από το γκρι των πόλεων;

Κανένα βουνό δεν είναι άγονη γη! Εκεί που ήταν η πέτρα, εκεί που κάηκε από τις πρώτες ναπάλμ του πολέμου κυματίζουν σεντόνια πολύχρωμα λουλούδια και βότανα, μεγαλώνουν πεύκα, έλατα, οξυές, σφεντάμια….σχηματίζονται ρυάκια, χείμαρροι για να κατέβουν στα χωριά, στις πόλεις και να μας δροσίσουν» σημειώνουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το