ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΙΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Οκτώβρης κι ακόμη τα προσφυγόπουλα δεν έχουν ενταχθεί κανονικά στα σχολεία. Τουναντίον η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική αποκλεισμού των παιδιών από την εκπαίδευση με διάφορους τρόπους. Κατάργηση ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες, ακόμα και για όσα παιδιά γεννήθηκαν εδώ αλλά οι γονείς τους «στερούνταν νομιμοποιητικά έγγραφα». Βίαιη εκκένωση 7 καταλήψεων με πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας, βίαιη κατανομή τους στα νέου τύπου hotspot κλειστά στρατόπεδα με αποτέλεσμα μικρά παιδιά, μαθητές  να διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους. Την ίδια στιγμή η Ύπατη Αρμοστεία καταγγέλλει ότι τρία στα τέσσερα παιδιά πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά δε φοιτούν στο σχολείο, ενώ στη Μόρια έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κρούσμα του «Συνδρόμου Παραίτησης».

Ταυτόχρονα, στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δολοφονικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την αντιμεταναστευτική ελληνική, κρατική πολιτική. Πνιγμένοι άνθρωποι, πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, άλλοι νεκροί στο φράχτη του Έβρου. Αύξηση των περιπολιών της Frontex, του ΝΑΤΟ και του στρατού για τους «εισβολείς» και τους «λαθρομετανάστες» του γνωστού τηλεπλασιέ και άλλων εκλεγμένων φασιστοειδών. Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και η σκλήρυνση της πολιτικής ασύλου βρήκαν τον καλύτερο ιδεολογικό υπάλληλο στα λόγια του Κ. Μητσοτάκη. Ανακάλυψε ότι μόνο το 3% των προσφύγων και των μεταναστών είναι Σύριοι και άρα πρόσφυγες κατά τον ίδιο, πριν διορθώσει λίγες μέρες αργότερα στο 20% (στοιχείο από Διεθνή Αμνηστία). Ξεχνάνε όλοι στην αγία οικογένεια ότι οι περισσότερες από τις χώρες που κατά καιρούς έχουν βομβαρδίσει οι φίλοι και συνδαιτυμόνες τους Αμερικανοί, βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο. Για παράδειγμα, οι Αφγανοί έρχονται ουσιαστικά από εμπόλεμη ζώνη. Η εικόνα της καμένης Αφγανής γυναίκας, της Φεριντέ Τατζίπ και του παιδιού της στη Μόρια είναι ντροπή για το δυτικό πολιτισμό!…

Είναι από τα λίγα ονόματα που μάθαμε της 49χρονης, όπως του μικρού Αϊλάν που πνίγηκε στο Αιγαίο πέρυσι, αφού η κυρίαρχη ιδεολογία θεωρεί ότι οι πρόσφυγες είναι κατώτεροι άνθρωποι, δεν έχουν ονόματα, δικαιώματα κλπ. Να θυμηθούμε και τον νεαρό από το Μαλί που η μάνα του έραψε στο μπουφάν το απολυτήριο δημοτικού σχολείου ως μοναδικό του όπλο και περιουσία και βρέθηκε πνιγμένος στη Μεσόγειο τον προηγούμενο Γενάρη. Με το δεδομένο λοιπόν ότι για την κυβέρνηση υπάρχουν μόνο μετανάστες καταλαβαίνουμε, ότι τα γεγονότα στην Μόρια δεν θα είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας: το μέλλον των «ευπαθών ομάδων», όπως χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση και βεβαίως δεν εννοεί μόνο τους πρόσφυγες και μετανάστες…ταναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης έρχονται στο νου ξανά… Το ονομάζουν «πολιτική αποτροπής» κι εννοούν χιλιάδες επαναπροωθήσεις και θανάτους μεταναστών, το ονομάζουν «αλλοίωση πληθυσμού»(δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου) και μας θυμίζουν την ναζιστική θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης» της Ευρώπης, από μη ευρωπαϊκούς και μη «καθαρούς» πληθυσμούς.

Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα έχει δικαίωμα πρόσβασης στη σχολική εκπαίδευση ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται οι γονείς του. Αυτό αποτελεί νομική υποχρέωση για το κράτος και απαιτούμε η κυβέρνηση να άρει όλες τις δυσκολίες ώστε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από την εκπαίδευση. 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν άμεσα και σε συντονισμό πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα για να προασπίσουμε την εκπαίδευση των όλων, των ίσων, των διαφορετικών χωρίς εθνοτικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς ή άλλους διαχωρισμούς. Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, στο πλαίσιο των συνολικών αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος για την εκπαίδευση  προσφύγων:

  • Από το ΥΠΑΙΘ την εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με όλα τα παιδιά στα πρωινά σχολεία καιεγγραφή των παιδιών κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις. 
  • Να λειτουργήσουν τα απαραίτητα τμήματα υποδοχής, με την πρόσληψη τώρα του απαραίτητου προσωπικού,  αφού μόλις χθες δημοσιεύτηκε ΦΕΚ δημιουργίας τους.
  • Να γίνει ΤΩΡΑ από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, ΔΟΜ κλπ) η δωρεάν μεταφορά των παιδιών, που διαμένουν στα στρατόπεδα και όσων διαμένουν σε οικίες προς τα σχολεία φοίτησής τους, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις.
  • Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη αστυνομική επέμβαση και εκκένωση της κατάληψης προσφύγων – μεταναστών στο πρώην 5ο ΓΕΛ και την βίαιη απομάκρυνση δεκάδων μαθητών από τα σχολεία τους.
  • Απαιτούμε την επιστροφή όλων των προσφυγόπουλων, που απομακρύνθηκαν βίαια από το κέντρο της Αθήνας, στα σχολεία τους, όπως ζητούν ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους κι αυτών, που απομακρύνθηκαν βίαια από το κέντρο της Αθήνας, με μεταστέγαση από τα στρατόπεδα σε δημόσιες δωρεάν δομές εντός αστικού ιστού.
  • Την κατάργηση της εγκυκλίου περί μη απόδοσης ΑΜΚΑ στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Την ώρα που η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της και να φυλακίσει τους κατατρεγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι να τους απελάσει, εμείς οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε ελεύθερη διέλευση των προσφύγων ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και ταυτόχρονα στην χώρα μας ελευθερία στην μετακίνηση και ίσα δικαιώματα.  ΔΩΡΕΑΝ παιδεία, υγεία, σίτιση και στέγαση. Παροχή ασύλου και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που αφανίζουν λαούς και δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες, να γκρεμιστούν τα τείχη της ντροπής της Ε.Ε.                                                                       

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα όλα παιδιάτου τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!!!

10/10/19

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το