Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αποφάσισε να καταγγείλει την απαράδεκτη μετάθεση της συναδέλφου αν. Προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης & Προστασίας Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου.

Η συγκεκριμένη μετάθεση επιβεβαιώνει την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης, της πολύ σοβαρής υπόθεσης, που έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή και η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εσωτερικών σιωπούν, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στον Συντονιστή για τις πολιτικές που εφαρμόζει.

Πρόκειται για τις μεθοδεύσεις που αφορούν την τροποποίηση του διαχειριστικού μέτρου Μ05Σ0803 ΣΔΛΑΠ Ηπείρου που νομιμοποίησε την πρόσφατη σκανδαλώδη παραχώρηση σε εταιρεία εμφιάλωσης της περιοχής, δικαιωμάτων άντλησης νερού από το προστατευόμενο για την ύδρευση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Υπόγειο Υδατικό Υποσύστημα Μιτσικελίου.

Η μετάθεση της συναδέλφου δεν είναι τίποτα λιγότερο από προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων της Δ/νσης Υδάτων, που εδώ και καιρό, αγωνίζονται ενωμένοι ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Κι ενώ «πέφτουν κορμιά» για να συνεχίζουν ασταμάτητα οι εταιρείες εμφιάλωσης να αντλούν το νερό του λεκανοπεδίου και να αντλούν κάθε χρόνο και περισσότερο, ο λαός της πόλης μας λέει το νερό νεράκι και φυσικά το πληρώνει για χρυσό. Ολόκληρες γειτονιές μένουν χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα με τη ΔΕΥΑΙ και το Δήμο Ιωαννιτών να ρίχνουν τις διακοπές νερού στην ανομβρία και τις καιρικές συνθήκες (που προφανώς πλήττουν μόνο τη ΔΕΥΑΙ).

Αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των βιομηχανιών εμφιάλωσης, η ίδια η εμπορευματοποίηση του νερού απ’ όλες τις Κυβερνήσεις είναι… «κινητήριος δύναμη», ικανή ακόμα και να αλλάξει νομοθετήματα που έχουν την έγκριση συλλογικών οργάνων, να μεταθέσει υπαλλήλους, να διακινδυνεύσει να αφήσει 100.000 Γιαννιώτες χωρίς υποδομές και χωρίς νερό ή ακόμα και να πληρώσει για τη μεταφορά του από άλλες περιοχές.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν αυθαίρετες διαδικασίες που συνδέονται με την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της μετάθεσης της συναδέλφου.

Απαιτούμε έργα για την ύδρευση του λεκανοπεδίου με επαρκές, φτηνό και υψηλής ποιότητας νερό.

15 Ιουλίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το