Συμεών Κεδίκογλου: “Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!”

Για να δούμε λίγο από την κρυστάλλινη διαδρομή του κ. Κεδίκογλου και από τους παλιούς του φίλους.

ΤΟΤΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 (Λίγο μετά τη διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων – Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος – Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου)

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου σχολίασε κυνικά για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη ο οποίος είχε μπει ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με πάνω από 2.000 καθηγητές : “Πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;”.

ΤΟΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές του υπουργείου Παιδείας, θα διωχθούν ποινικά διαλαλούσε τον Απρίλιο του 2014 ο τότε υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία.

Παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στο Star, είχε εξαπολύσει επίθεση στον τότε πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, υπογραμμίζοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για αντιδημοκρατικό κατήφορο έκανε λόγο τότε η ΟΛΜΕ, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος  δήλωσε πως όσοι επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και σημειώνει ότι  υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας, όπως τονίζει, να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Ακόμη η ΟΛΜΕ κατηγορεί κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας για αμφισβήτηση του συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία.

Αντί να απολογείται  το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα, αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι: «Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος».

ΤΩΡΑ ΜΑΙΟΣ 2021

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε  στο γραφείο του στη Βουλή τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Κατά τη συνάντηση ο πρώην βουλευτής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την επιθυμία του να στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Συμεών Κεδίκογλου σε ανάρτησή του επεσήμανε ότι:

 «Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία