Ελεύθερος μετά την κατάθεσή του ο οδηγός της φονικής Corvette

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η κατάθεση του ιδιοκτήτη και οδηγού της πολυτελούς μαύρης Corvette, ο οποίος παρέσυρε, σκότωσε και στη συνέχεια εγκατέλειψε 25χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Γλυφάδα.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θανατηφόρο τροχαίο.

https://youtu.be/BCXhWptaDU8?t=52

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οταν είχαν συλλάβει τον Γιάννη Μιχαηλίδη -αυτόν που του προσέδιδαν τον χαρακτηρισμό του “Τοξοβόλου”- μαζί με δυο συντρόφισσες του, στα καθεστωτικά ΜΜΕ είχε υπάρξει τεράστια δημοσιότητα.

Εκτακτα δελτία ειδήσεων, τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους δέσποζαν σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
Τα σχετικά δε ρεπορτάζ δεν ξεπερνούσαν τα όρια της φαιδρότητας.

Τώρα που ένας εγκληματίας -ο οποίος πιθανόν ήταν μεθυσμένος- οδηγούσε το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και “όποιον πάρει ο χάρος” η παρουσίαση του γεγονότος από τα ΜΜΕ είναι εντελώς διαφορετική.

Ο άνθρωπος που οδηγούσε την Corvette με ιλιγγιώδη ταχύτητα (πάνω από 200 χλμ./ώρα) έπεσε πάνω σε έναν 25χρονο μοτοσυκλετιστή. Εγκατέλειψε αβοήθητο τον βαριά χτυπημένο αναβάτη της μοτοσυκλέτας και εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει την ζωή του. 
(Ηταν μια αντίδραση του δολοφόνου για να αποφύγει την εξέταση αίματος όπου και θα διαπιστωνόταν η κατάσταση στην οποία βρισκόταν).

Είχαμε δηλαδή μια καραμπινάτη δολοφονία η οποία για τα ΜΜΕ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα “θανατηφόρο τροχαίο”. Επίσης πουθενά δεν υπάρχει η φωτογραφία και το όνομα του εγκληματία. Τους αρκεί ο προσδιορισμός “γόνος πασίγνωστης αθηναϊκής οικογένειας”.
Θα περάσει το αυτόφωρο, το έγκλημα θα εξαφανιστεί από την επικαιρότητα και ένα επιτελείο από τους πιο γνωστούς δικηγόρους που θα πληρώσει η πάμπλουτη οικογένεια του, θα αναλάβει την “ευμενή ποινική μεταχείρισή του”.

Σημείωση 1: Ούτε τα ονόματα των αστυνομικών μάθαμε που μάλλον προσπάθησαν να γίνουν “προστάτες” νυχτομάγαζου, πριν μερικές μέρες, ούτε γνωρίσαμε ποιο είναι το “όργανο της τάξεως” το οποίο χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο έκανε ληστείες.

Σημείωση 2: Ας θυμίσουμε στο σημείο αυτό τι είχε γίνει με έναν άλλο “γόνο γνωστής οικογενείας” ο οποίος τον Αύγουστο του 2019  -μεθυσμένος όπως ανέφεραν τότε τα ρεπορτάζ- έτρεχε με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα με το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του, που ΄ταν “σαν να ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους” με αποτέλεσμα να δολοφονήσει μια 67χρονη γιαγιά μαζί με το ενός χρόνου εγγονάκι της. 

Ούτε και αυτός βρέθηκε για μια ώρα στην φυλακή και μέχρι σήμερα απ’ ότι είδαμε στο διαδίκτυο η δίκη του δεν έχει γίνει. (Κι όταν γίνει στην χειρότερη περίπτωση γι’ αυτόν να του επιβληθεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο ή κάποια ποινή φυλάκισης με αναστολή. Οτι δηλαδή θα συμβεί και με τον πρόσφατο δολοφόνο του Γαλατσίου).

Πηγή: Με στοιχεία από tsak-giorgis.blogspot.com, efsyn.gr

  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το