Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Τότε που οι γιατροί και το προσωπικό ήταν στο στόχαστρο του Άδωνη με την σκέψη να απαξιωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με στόχο να δοθεί «μέρισμα» στον ιδιωτικό τομέα.

Και αν δεν θέλει να το θυμάται, ήταν τότε που ο Άδωνης ήθελε να πάρει πάνω του τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Τότε που φώναζε και ξαναφώναζε πως εκείνος θα είναι υπεύθυνος για τις απολύσεις και όχι η Τρόικα. ήθελα να πάρει όπως έλεγε όλη την δόξα πάνω του. 

«Θα κάνω απλά το αυτονόητο, αλλά δεν θέλω να πάρει τη δόξα η τρόικα» είχε πει τότε.

Σήμερα, όμως η ίδια κυβέρνηση απεγνωσμένη ζητάει γιατρούς και νοσηλευτές για να στελεχώσει τα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

2000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς αντί για προσλήψεις στα νοσοκομεία!

Για παράδειγμα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης όπου καλούνται ιδιώτες γιατροί να σπεύσουν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ με την ήδη εκτροχιασμένη κατάσταση, με 2.000 ευρώ αμοιβή τον μήνα αφορολόγητη και ακατάσχετη (!!) με παράλληλη διατήρηση και των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Πρόκειται για ένα κανονικό σκάνδαλο για τη δημόσια υγεία. Όχι μόνο εδώ και τόσους μήνες δεν κάνουν προσλήψεις για να καλύψουν τα προ πολλού γνωστά 30.000 οργανικά κενά του ΕΣΥ που κατήγγειλαν οι υγειονομικοί, όχι μόνο δεν πληρώνουν τους μόνιμους γιατρούς που δουλεύουν μέχρι εξαντλήσεως, αλλά με περίσσιο θράσος και με ολοφάνερη την ιδεοληπτική τους απέχθεια προς οτιδήποτε δημόσιο, την ίδια στιγμή δίνουν όσο όσο στους ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους.

Αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στη δημόσια υγεία αποτελεί έγκλημα. Έγκλημα με συγκεκριμένο θύτη, την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει. Και θύματα όλο το λαό που έχει μείνει απροφύλακτος μπροστά στην πανδημία. Μαζί με τις πανάκριβες -σε σημείο αισχροκέρδειας- ιδιωτικές κλίνες που πλήρωνε το κράτος (με τα χρήματα του λαού) ανεξαρτήτως αν τις χρησιμοποιούσε ή όχι αντί να τις επιτάξει, τώρα μέλλει να πληρώνει όσο όσο και τους ιδιώτες γιατρούς. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι το πρόβλημα με την κυβέρνηση δεν είναι ότι δε διαθέτει τους πόρους για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Είναι ότι δεν θέλει να δώσει αυτούς τους πόρους γι’ αυτό τον σκοπό, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και άλλες κατευθύνσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το