Όταν ακούω ή διαβάζω για “λαθρομετανάστες” που μας κουβαλήθηκαν παράνομα εδώ, η σκέψη μου πάει κατευθείαν στους Κρητικούς πρόσφυγες μετά την Επανάσταση του 1866-69 και στους τότε “νοικοκυραίους πατριώτες” που φώναζαν:

“Δεν φτάνει που πήγαν στα καλά καθούμενα να μας μπλέξουν σε πόλεμο με ολόκληρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήρθαν κι εδώ να μαγαρίσουν τον τόπο. Λες και δεν μας έφτανε η δικιά μας φτώχεια, θα ‘χουμε και τους κατσαπλιάδες από την Κρήτη να ταΐζουμε”.

Κάπως έτσι αντιμετωπίστηκαν από τους “νοικοκυραίους πατριώτες” και οι πρόσφυγες του ’22. Οι “τουρκόσποροι”, οι “γιαουρτοβαφτισμένοι”. Και πήγαινε σύννεφο το ανάθεμα στον Κεμάλ που δεν τους ξεπάστρεψε όλους!

Έτσι αντιμετωπίστηκαν στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, και όσοι Έλληνες έβγαζαν ναυτικό φυλλάδιο και με το που το καράβι έπιανε λιμάνι εκεί, έβγαιναν παράνομα στη στεριά. Και οι Αγγλοσάξονες “νοικοκυραίοι πατριώτες” αγανακτούσαν με τους “αρουραίους από τη Μεσόγειο” που πήγαν να μπασταρδέψουν τον πολιτισμό τους και να τους πάρουν τις δουλειές.

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και οι μέχρι το 1944-45 συνεργάτες του φασισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου. Που τους κουβάλησαν εκεί οι άθεοι απάτριδες κομμουνιστές για να καταστρέψουν τον πολιτισμό του Χόρτι και του Αντονέσκου!

Είναι τόσο μεγάλη αυτή η ιστορία! Και διαχρονικά τόσο ολόιδιοι οι όπου Γης παλιάνθρωποι!

Γιώργος Αλεξάτος (από το φβ)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία