Με χημικά και αστυνομοκρατία υποδέχτηκε η δημοτική αρχή της Καρδίτσας τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα το πρωί 5/8 για να διαμαρτυρηθούν για την παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες με στόχο τη δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα. 

ΜΑΤ, χημικά και ένταση στη δημοπρασία των δασικών εκτάσεων στο Δημαρχείο Καρδίτσας


 Η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Καρδίτσας, στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου αποφάσισε να δημοπρατήσει 10 δημοτικά δασικά τεμάχια με στόχο τη μετατροπή τους σε αιολικά πάρκα στις κορυφές των Αγράφων.

Αν και η δημοτική αρχή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη θερινή ραστώνη και να πιάσει τον κόσμο στον ύπνο, από το πρωί συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, προσπαθώντας να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, που συναντά την αντίδραση της πλειονότητας των κατοίκων σε Καρδίτσα και Ευρυτανία. Το δημαρχείο φρουρούνταν από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Στην προσπάθεια πολιτών και φορέων που αντιδρούσαν και επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, όχι απλά τους απαγορεύτηκε η είσοδος, αλλά ξυλοκοπήθηκαν και δέχθηκαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης…

  Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το