Ξύλο, χημικά, τραυματισμοί και προσαγωγές συνθέτουν το σκηνικό που καταγγέλλουν αρκετοί πολίτες και συλλογικότητες στα social media, μετά από σκηνές βαρβαρότητας των ΜΑΤ  κατά συγκέντρωσης αντιφασιστών στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο εφαρμογής του δόγματος Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση διαδηλώσεων.

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα στο Γαλάτσι, όταν τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση κατά συγκέντρωσης αντιφασιστών.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση «είχε πραγματοποιηθεί σε απάντηση συγκέντρωσης μελών του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, τα οποία δεν “έχαιραν” αντίστοιχης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις εκλεκτικές τους σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγγελίες, η αστυνομία εγκλώβισε τους συγκεντρωμένους σε χώρο καφετέριας όπου και έκανε χρήση χημικών, ενώ άνδρες των ΜΑΤ φέρονται να επιτέθηκαν αδιακρίτως σε πολίτες. 

Χτυπηθηκε από τα Ματ εντελώς απρόκλητα όπως και πολλοί άλλοι στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στον άγιο Αντρέα στο Γαλάτσι. Βρίσκεται κρατούμενη στο νοσοκομείο

Το πιο σοβαρό όμως είναι το γεγονός πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν ακόμη και μια μητέρα και το πεντάχρονο παιδί της.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής επέμβασης ήταν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές τραυματίες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 14 προσαγωγές. Αλληλέγγυοι καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στις 12 στην Ευελπίδων, στο κτίριο 16, όπου θα μεταφερθούν οι προσαχθέντες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το