Οι αρχές της Βενεζουέλας εντόπισαν ύποπτο φορτίο σε εμπορικό αεροπλάνο, το οποίο περιελάμβανε τουφέκια, πυρομαχικά και άλλα αντικείμενα. Από το Μαϊάμι η αποστολή του φορτίου.

Όπλα, αμερικανικής προελεύσεως, κατάσχεσαν οι αρχές της Βενεζουέλας, έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου φορτίου σε εμπορικό αεροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλένσια, στη χώρα της λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας του Πολίτη, η εθνική φρουρά και η τελωνειακή υπηρεσία κατάσχεσαν πυρομαχικά υψηλού διαμετρήματος, 19 τουφέκια, τέσσερα πυροβόλα όπλα, 118 γεμιστήρες, 90 ραδιοφωνικές κεραίες και έξι κινητά τηλέφωνα.

​Το συγκεκριμένο φορτίο φέρεται να απεστάλη από το Μαϊάμι, στις 3 Φεβρουαρίου του 2019. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

​Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ομιλίας για την «Κατάσταση των Εθνών», έστειλε μήνυμα ότι η Ουάσιγκτον θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Βενεζουέλας, στην «πορεία προς την ελευθερία».

Το Καράκας, από την πλευρά του, έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την κρίση, με τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, να κάνει λόγο για προσπάθεια οργάνωσης πραξικοπήματος.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «στρατιωτικής επέμβασης», η οποία παραμένει ως μία από τις επιλογές του Λευκού Οίκου.

πηγή: Sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το