ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΑ! Γύρω από το συνεγερτικό σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών του Κολούμπια, ενδεικτικό του πνεύματος του οικουμενικών πια διαστάσεων φοιτητικού κινήματος που φουσκώνει ολοένα, συσπειρώνεται τούτη την ώρα η σύμπασα ανθρωπότητα, με φωνή που αντηχεί στα πέρατα της γης

Όπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά στην Ιστορία δεν υπάρχει μαζικός αγώνας χωρίς αντί­κρισμα, είτε πρόκειται για την εξέγερση των πανεπιστημίων, είτε, πολύ περισσότερο, για την εκατοντάχρονη ματοβαμμένη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής απέναντι στις φοιτητικές διαδηλώσεις, η περιστασιακή αναδίπλωση της Ουάσιγκτον («Σταματάμε προς το παρόν την αποστολή όπλων στο Ισραήλ»), η αποφασιστική στροφή της κοινής γνώμης, και πάνω απ’ όλα, ο αντι-ιμπεριαλισμός ως βασικό χαρακτηριστικό της έκφρασης των κινημάτων που ξεσηκώνονται για την Παλαιστίνη, αποτυπώνουν τον σημαντικότατο αντίκτυπο και δείχνουν το δρόμο: Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ κι η χειραφέτηση των λαών από την ιμπεριαλιστική μέγγενη δεν είναι όνειρο απατηλό, όσο συγκρουσιακές κι αν προδιαγράφονται οι επόμενες φάσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Ράφα, η στήλη αναδημοσιεύει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αρχής γενομένης από την αφίσα με την οποία χαιρετίζει τη φοιτητική “Ιντιφάντα”:
-Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
– Φοιτητές για τη Λευτεριά
– طلاب لأجل الحرية
عاشت انتفاضة الطلبة…

Μακροημέρευση στη φοιτητική Ιντιφάντα…
Ο Αμπού Τζαμπέρ Λουμπανί, στέλεχος του P.F.L.P., υπεύθυνος για τους πρόσφυγες και το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων, σε πρόσφατη τοποθέτησή του εφ’ όλης της ύλης, καταθέτει:
«Χαιρετίζουμε τον Άξονα της Αντίστασης που γράφεται με αίμα για την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ, και τους μάρτυρες της Αντίστασης και τις οικογένειές τους, είτε βρίσκονται στο Λίβανο, είτε στη Συρία, στην Υεμένη, στο Ιράκ ή την Παλαιστίνη.
Ο Νετανιάχου ερωτάται ακόμα τι έχει επιτύχει μετά από επτά μήνες πολέμου, καθώς δεν έχει επιτύχει τίποτα· γίνεται επομένως αναγκαίο γι’ αυτόν να ξεκινήσει τη μάχη της Ράφα με στόχο να σημειώσει μια νίκη, και στη βάση αυτή να εγκαινιάσει μια συμφωνία.
Υπάρχει ένας όρος στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον οποίο η Αντίσταση επιμένει που είναι η συζήτηση για οριστική κατάπαυση πυρός, και η ηγεσία των δυνάμεων κατοχής δεν έχει προς το παρόν συμφωνήσει πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχει η παραμικρή διαφωνία ως προς τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα από τη Χαμάς και τις δυνάμεις της Αντίστασης. Αντίθετα, υπάρχει απόλυτη συμφωνία, και διαβουλεύσεις γίνονται συνεχώς εντός του “Παλαιστινιακού Οίκου” για όλα τα σημεία.
Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ή να κάνουμε πίσω σε κανένα από τα τέσσερα μέρη που περιλαμβάνουν μια ολοκληρωτική και μόνιμη κατάπαυση πυρός, καθολική αποχώρηση από τη Γάζα, ανταλλαγή αιχμαλώτων/κρατουμένων και ανοικοδόμηση.
Η περίοδος της παράδοσης και της ύψωσης λευκής σημαίας έχει εξαλειφθεί εντελώς από το Παλαιστινιακό λεξικό, και αυτό που συντηρεί την Παλαιστινιακή οντότητα είναι η συνοχή ως προς τον Άξονα της Αντίστασης, το να επιτυγχάνουμε περισσότερες νίκες και να γονατίζουμε τον εχθρό.

Ο Άξονας είναι ενοποιημένος, οι ρόλοι μοιρασμένοι και καθένας έχει το ρόλο του. Κι αυτό είναι που ανησυχεί τις ΗΠΑ, τη Δύση και τη σιωνιστική πλευρά.
Εμείς ως Παλαιστίνιοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μέρα όπου η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι σύμμαχος της Παλαιστίνης, όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχουν συμφέροντα και μ’ εκείνους που υπηρετούν συμφέροντα και μόνο.
Είναι μέχρι τώρα φανερό ότι αν ο Νετανιάχου συμφωνήσει μ’ αυτό το πλαίσιο θα σημάνει το τέλος του, θα βρεθούμε επομένως προ νέων εκλογών και το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, μια σημαντική νίκη την οποία ο Νετανιάχου δεν θα παραχωρήσει εύκολα στην Αντίσταση.
Καλώ το λαό μας, τις μάζες που μας στηρίζουν και τα πανεπιστήμια να βγουν στους δρόμους και να κοινωνήσουν αυτή μας τη στάση, ειδικά προς τις δυτικές πρεσβείες που υποστηρίζουν τη βιαιότητα της σιωνιστικής πλευράς.

Η αποφασιστικότητα της Αντίστασης και η κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα, οι αμερικανικές εκλογές κι ο αντίκτυπός τους, και τα βάθεμα των κινητοποιήσεων στο εσωτερικό των δυτικών χωρών, είναι παράγοντες που θα συμβάλλουν στο σταμάτημα της μάχης ή θα την κρατήσουν στο ήδη υπάρχον πλαίσιο.
Η Αντίσταση θα μείνει όρθια μέχρι την Απελευθέρωση, και δεν θα σηκώσουμε τα χέρια μας για να παραδοθούμε, αλλά τα όπλα μας για να πολεμήσουμε».

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (9-5-2024)

για την αντιγραφή Θέμις Αμάλλου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το