ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατία!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια την Τετάρτη 17 Μάρτη

Αθήνα: Σύνταγμα στις 6.30μμ

Συνάδελφοι,

Ο φετινός Μάρτιος συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η λύση που πρόκρινε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πολιτική του αντιδραστικού δόγματος της “ατομικής ευθύνης” για να ρίξει τις ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας στο λαό, είναι ο παρατεταμένος εγκλεισμός, τα σκληρά ταξικά και αδιέξοδα lockdown. Η αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων, της ασφυξίας του ΕΣΥ , η πανδημία της φτώχειας που θα ακολουθήσει, καθώς και η διάλυση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων, δείχνουν με εκκωφαντικό τρόπο την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών.

Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση αδιαφoρεί προκλητικά για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που βρίσκεται σε καθεστώς παρακμής. Ούτε ένα μέτρο δεν έλαβε για να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με γιατρούς, ΜΕΘ, προσωπικό και εξοπλισμό. Όχι μόνο δεν τόλμησε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αντίθετα μοίρασε απλόχερα “δώρα” στους κλινικάρχες, στα αρπακτικά της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έφτασε να διαθέτει ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς από το υστέρημα των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα “συμβάλουν” με το αζημίωτο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στους χώρους δουλειάς εξίσου προκλητικά οι εργοδότες δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προφύλαξης με τις πλάτες της κυβέρνησης. Στα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να στοιβάζονται και αυτό παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια “φυσιολογική” κατάσταση.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία, τις απαγορεύσεις κίνησης, τα αντιδραστικά lockdown, έχοντας ως στόχευση την αποτροπή κινητοποιήσεων του μαζικού κινήματος, ενάντια στην αντιδραστική της ατζέντα που θέλησε να επιβάλλει με την λογική του «Σοκ». Καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν η κατάργηση του οκτάωρου, η μεγαλύτερη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, η γενίκευση της ελαστικής εργασίας, η γιγάντωση της ανεργίας. Καμία σχέση, επίσης, δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας τα μέτρα που παγιώνουν το καθεστώς της τηλε-εργασίας, το παρατεταμένο λουκέτο στα Δημόσια Σχολεία και τα ΑΕΙ που πλήττει πρώτα και κύρια τη νέα γενιά. Η Δημόσια Εκπαίδευση από τα Δημοτικά ως τα Πανεπιστήμια χτυπιέται ανελέητα από τα απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, περικοπές εισακτέων και πολλά άλλα συνθέτουν το νέο αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση. Ένα τοπίο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και ανατρέπει κεκτημένα πολλών δεκαετιών.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Επέβαλε μέτρα αστυνομικών απαγορεύσεων χουντικής κοπής και έμπνευσης για να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Προχώρησε σε βιομηχανία μηνύσεων και κακοποιήσεων, σε πογκρόμ συλλήψεων αγωνιστών, σε διώξεις και απολύσεις κατά μαχόμενων υγειονομικών και συνδικαλιστών αντιμετώπισε με ληστρικό τρόπο και εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα όσους αμφισβήτησαν στους δρόμους την πολιτική της. Εξαπέλυσε ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και καταπάτηση του ασύλου με εισβολή της αστυνομίας μέσα στις σχολές (ΑΠΘ) ακόμα και σε σπίτια (Χανιά), που συνοδεύτηκαν με φίμωτρο και λογοκρισία στην ενημέρωση ακόμα και στο ίντερνετ.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Φτώχεια, ανεργία και αστυνομοκρατία για το λαό και τη νεολαία, κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια) παροχές στο κεφάλαιο και αχαλίνωτη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η πολιτική τους πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς! Τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια όλων των τελευταίων εβδομάδων στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων χαράζουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε! Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους και τις δολοφονικές επιλογές τους!

Να ανταποκριθούμε μαζικά στο αγωνιστικό προσκλητήριο των Ομοσπονδιών των Υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα!

  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε καλέσματα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις!
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή και τη στήριξη στην κινητοποίηση των υγειονομικών στο Σύνταγμα στις 6.30μμ

Όλοι στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα! Δεν θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική τους για τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής!

Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Δημοκρατικά Δικαιώματα!

Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

15 Μαρτίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το