ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ «ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (25/2) ΚΑΙ ΩΡΑ 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(12-2μμ)

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΧΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΟΜΑΔΩΝ» ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  • ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ («ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»).
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ» ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
  • ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ-ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
  • ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ.

Με επίταση της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεχίζει «ακάθεκτη» η κυβέρνηση της ΝΔ την αντιλαϊκή επέλαση, στα εργασιακά, μορφωτικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, επιβάλλοντας το καθεστώς του τρόμου και της καταστολής, την ίδια στιγμή που αφήνει το ΕΣΥ υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτημένο, αντικαθιστώντας εγκληματικά την πολιτική της υγειονομικής προστασίας του λαού με την καταστροφική παράταση του lockdown, τον κοινωνικό εγκλεισμό, με την ποινικοποίηση της συλλογικής πάλης.

Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να διαλύσει ακόμα και τα υπολείμματα των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, με τα αντιδραστικά μέτρα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ(«ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΗΣ»), με το νόμο-οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει τις βασικές κατακτήσεις του Πανεπιστημίου, ιδιωτικοποιώντας τα ΑΕΙ, επιβάλλοντας το καθεστώς της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, των διαγραφών και των συγχωνεύσεων.

Για να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά τα μαύρα , αντιδραστικά μέτρα, μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία αντιλαϊκής επέλασης, κλείνει τα σχολεία και τις πανεπιστημιακές σχολές, ενώ θεσπίζει «βροχή μέτρων» που ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ βασικές κατακτήσεις. Έτσι, με κλειστά τα σχολεία και με τη μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», επιδιώκει να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τους εκπαιδευτικούς και να περάσει το νόμο- ολετήρα των κατακτήσεών μας(ν4692/20) και την Υ. Απόφαση(6603/21), με στόχο να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ το σύλλογο, να καταργήσει και τα υπολείμματα της εργασιακής δημοκρατίας και ισοτιμίας, να επιβάλει το «διευθυντής»-manager, να ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΕΙ τα σχολεία, να ΑΡΕΙ τη μονιμότητα, να επιβάλει τον επιθεωρητισμό και τους ΝΟΜΟΥΣ της ΑΓΟΡΑΣ στη λειτουργία του σχολείου.

Μάλιστα, στις συνθήκες αυτές και ενώ κρατεί, λόγω της υποχρηματοδότησης, κλειστά τα σχολεία, στέλνει ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΚΦΟΝΙΜΣΟΥ των εκπαιδευτικών που δεν κατέθεσαν βαθμολογία, καλώντας τους διευθυντές να «δώσουν τα στοιχεία»(!) των συναδέλφων, εισάγοντας μαύρες λογικές και πρακτικές τρόμου, κατάδοσης και ακύρωσης των θεμελίων της δημοκρατικής συλλογικής δράσης.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε μια επίδειξη πυγμής προς τη νέα γενιά, συλλαμβάνει αγωνιζόμενους φοιτητές στο ΑΠΘ, καταστέλλοντας το δίκαιο αγώνα τους με ένα πρωτόγνωρο κύμα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ και τρομοκρατία εναντίον των ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Δηλώνουμε την αμέριστη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ μας στον αγώνα των φοιτητών και δηλώνουμε ότι συγκροτούμε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους γονείς.

Στηρίζουμε τον ΑΓΩΝΑ των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ και καταδικάζουμε την εγκληματική πολιτική της υποστελέχωσης και διάλυσης του ΕΣΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ.
  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ-ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το