ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Ø ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ

Ø ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ-ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΤΟΥ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 Η νέα τραγωδία των δεκάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στο πέλαγος, ανοικτά της Πύλου. συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλάνε για 78 νεκρούς, όμως  ο αριθμός τους  διαρκώς αυξάνεται, καθώς, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ, στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι και κατά άλλες πληροφορίες 750!

Το ανείπωτο αυτό δράμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο αμέτρητων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Οι πληροφορίες -που διοχετεύονται  τώρα από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης  και κάνουν λόγο για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου- επιχειρούν εξαρχής να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι  της λεηλασίας  των χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές  των αντιδραστικών καθεστώτων.

Με το άκουσμα της είδησης  της νέας ανείπωτης τραγωδίας, ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε,  πως, σε ένδειξη πένθους, ματαιώνει την προεκλογική συγκέντρωσή του στη Πάτρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε ότι αναβάλλει την προεκλογική καμπάνια του στη Σητεία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα, για να δώσει «στήριξη» στους διασωθέντες. Πρόκειται για επίδειξη απέραντης υποκρισίας από όλους αυτούς που έχουν γίνει θεματοφύλακες της πολιτικής που έχει κάνει την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για στους δυστυχισμένους της γης. Την πολιτική που αντιμετωπίζει ως  εχθρούς και με ρατσιστική απανθρωπιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους θάβει σε υγρούς τάφους.

H Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων  προς το παρόν αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου,

Τονίζει ότι η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα) και  οι συνακόλουθοι   κατακτητικοί πόλεμοι για αναδιανομή των σφαιρών επιρροής  είναι οι  βασικές και αδιαμφισβήτητες αιτίες του προσφυγικού προβλήματος. Οι κατατρεγμένοι είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, μιας πολιτικής που ισοπεδώνει χώρες, αναχαράσσει τα σύνορα και κατεδαφίζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα, κυριαρχικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών.

Στην ίδια βάση,  η αντιμεταναστευτική πολιτική  της ΕΕ, η σιδερόφρακτη Ευρώπη της ισοπέδωσης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων αποδεικνύει στην πράξη τον  αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής της και καθιστά αναγκαία την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των λαών απέναντι στην πολιτική του ρατσισμού, του εθνικισμού,  του φασισμού και του πολέμου που εφαρμόζει. 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει, για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική της ιμπεριαλιστικής βίας, του σοβινισμού και  του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής, πολιτική  που ματώνει τους λαούς, παράγει τη μετανάστευση, τη  προσφυγιά, τη δυστυχία των λαών  και τις εκατόμβες των νεκρών…

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ :ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΙΡΗΝΗ –ΦΙΛΙΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το