ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 26/8, 10.30πμ στο ΥΠΑΙΘ

Διαμαρτυρόμαστε γιατί το ΥΠΑΙΘ δίνει οδηγίες σε Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης να κλείσουν τα «ολιγομελή» τμήματα, να στοιβαχθεί ο μαθητικός πληθυσμός σε 27αρια τμήματα – ακόμη και σε αίθουσες κλουβιά-, και με το αιτιολογικό του ότι δεν έχει πιαστεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών /τριών στα τμήματα να κλείσει ομάδες προσανατολισμού, καθώς τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Στην εποχή της πανδημίας των χιλιάδων κρουσμάτων το ΥΠΑΙΘ αντί για να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που θα περιλαμβάνει και μείωση των μαθητών/τριών στα τμήματα με το πολύ 15 μαθητές, γεγονός που θα βοηθούσε και στην μαθησιακή λειτουργία και την κάλυψη των κενών, ειδικά μετά από τα δύο χρόνια «τηλεκπαίδευσης», που δημιούργησε πλήθος ψυχικών και μαθησιακών προβλημάτων, επιλέγει για μια ακόμη φορά τους δημοσιονομικούς κόφτες, το φτηνό σχολείο της εγκατάλειψης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί το ΥΠΑΙΘ εν μέσω καλοκαιριού, με κλειστά σχολεία, απαιτεί με την εγκύκλιο 100252/Ε2/12-08-2021 από όλες τις Διευθύνσεις οι διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές, οι υπεραριθμίες, οι προσωρινές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων, μεταταγμένων, εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένων και όσων ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕνα γίνουν έως τις 25/8. Διαδικασίες αδιαφανείς, χωρίς τη γνώση και τη γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων, αποφάσεις που στηρίζονται μόνο στην εξουσία του Διευθυντή, και εγκρίνονται από το δοτό ΠΥΣΔΕ.

Διαδικασίες που δεν λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά κενά, τις άδειες, τις εγγραφές, τις μετεγγραφές που δεν έχουν οριστικοποιηθεί, τις εγκρίσεις των ολιγομελών τμημάτων, τις μαθησιακές ανάγκες που αποκτούν εκρηκτικό χαρακτήρα στην εποχή της πανδημίας.

Η υλοποίηση της εγκυκλίου σηματοδοτεί την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, το αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, στις αναθέσεις, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει και μ’ αυτό τον τρόπο να συγκαλύψει τα πραγματικά κενά, ώστε να κάνει περιορισμένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, να επιβάλει περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών, να αποφύγει κάθε μορφή συλλογικής αντίδρασης των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Διδασκόντων.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν λειτουργικά κενά και υπεραριθμίες με κλειστά σχολεία. 

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων, αλλά και της τραγικής κατάστασης των σχολείων δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των κενών.

Οι μαθητές/τριες δε θα έχαναν ούτε μία ώρα μάθημα, αν πραγματοποιούνταν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στα πραγματικά κενά. Και σ’ αυτή την περίπτωση τα όποια κενά προέκυπταν θα αφορούσαν λειτουργικούς λόγους (π.χ. ασθένεια, εγκυμοσύνη).

Διαμαρτυρόμαστε γιατί το ΥΠΑΙΘ δίνει οδηγία στις διευθύνσεις να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικές/ούς νοσηλεύτριες/ές, με πλαφόν μέχρι δύο (2) ανά σχολική μονάδα! Χιλιάδες εγκρίσεις των ΚΕΣΥ εξαφανίζονται. Παιδιά με αυτισμό, αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες θα στερηθούν την πλήρη παράλληλη στήριξη, θα έχουν ελλιπή υποστήριξη και θα εκτεθούν σε πρόσθετους κινδύνους.Οι εκπαιδευτικοί – λάστιχο θα τρέχουν κάθε ώρα από τμήμα σε τμήμα χωρίς αντικειμενικά να μπορούν να παρέχουν την αναγκαία επιστημονική στήριξη που χρειάζεται ο κάθε μαθητής και μαθήτρια ξεχωριστά.

 Και όλα αυτά γίνονται ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια κλειστών σχολείων, τηλεκπαίδευσης και μαθησιακών κενών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!

Οι οικογένειες αυτών των μαθητών θα οδηγηθούν στην απόγνωση. Για ακόμη μια φορά το βάρος της στήριξης αυτών των μαθητών/τριών θα πέσει στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας! Σκοπεύουν να κάνουν δωράκια πελάτες στις ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής και να αναγκάσουν τους γονείς να καταφύγουν στην ιδιωτική παράλληλη στήριξη απομακρύνοντας την κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και την ασφάλιση του.

  • Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών!
  • Με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων θα μπλοκάρουμε τις αντιδραστικές αποφάσεις, την αναλγησία της κυβέρνησης και των διευθύνσεων.
  • Τα σχολεία μας χρειάζονται εκπαιδευτικούς για όλες/όλους τους μαθητές, όχι πλαφόν, παρατυπίες και περικοπές
  • Ούτε σκέψη για εφαρμογή της οδηγίας για τις παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές/τριες!
  • Καμία συγχώνευση τμήματος/σχολείου!
  • Καμία απόκρυψη κενών! Κανένας/καμία απολυμένος/η!
  • Κατάργηση του θεσμού των 3μηνων συμβάσεων!
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στην πρώτη φάση προσλήψεων!

Αύγουστος 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το