Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την καταστολή, τον πόλεμο! Ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για το δημόσιο σχολείο και τη δουλειά μας! Ενάντια στην βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους και για μας τους εκπαιδευτικούς, που δεχόμαστε ένα νέο γύρο σφοδρής επίθεσης χωρίς «ημερομηνία λήξης», γίνεται πιο δραματική. Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν, η θέρμανση, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και άλλα βασικά αγαθά γίνονται «είδη πολυτελείας». Η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, που φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 1,55€ (από 1,05 πέρυσι), απειλεί τις δουλειές, τις ζωές και την υγεία μας. Το φυσικό αέριο το Σεπτέμβρη κατέγραψε αύξηση-ρεκόρ κατά 332%. Ο πληθωρισμός στο 12%, αποτυπώνει μια τραγική κατάσταση που θα επιδεινωθεί. Η ανεργία παραμένει στο κόκκινο, ενώ η εργασιακή ανασφάλεια επεκτείνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά «αυτοπεριορίζονται» στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κόβοντας κι άλλο από τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους (τον Αύγουστο περιόρισαν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 13,94% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι). Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι με τους καθηλωμένους μισθούς αγκομαχάμε να τα βγάλουμε πέρα. Στην εκπαίδευση περισσότεροι από 50.000 ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί βιώνουν εφιαλτικές στιγμές, ιδιαίτερα όσοι καλούνται να υπηρετήσουν μακριά απ΄ τα σπίτια τους.

Όλα αυτά δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενο. Έχουν σχέση με την εφαρμογή από την κυβέρνηση, και απ΄ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μιας συνεχιζόμενης εδώ και μια δωδεκαετία αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ,. Είναι απόρροια μιας εγχώριας και παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που σοβεί και βαθαίνει πολλά χρόνια τώρα σε όλο τον πλανήτη. Συνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα πολεμικά επεισόδια που γενικεύονται.

Η κυβέρνηση αρνείται με θράσος, «για λόγους δημοσιονομικής σταθερότητας» να αυξήσει μισθούς, συντάξεις και μεροκάματα και παραπέμπει τις όποιες αυξήσεις – ψίχουλα στο επόμενο προεκλογικό διάστημα. Επιχειρεί να πείσει ότι προωθεί μια «κοινωνική πολιτική», με τα επιδόματα πείνας, «voucher» ή «pass». Εκβιάζει κυνικά και λοιδορεί τη φτωχολογιά, λέγοντας ότι «όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν»! Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της ίδιας, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Θέλει το λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο, να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα απανωτά κύματα της επίθεσης, εγκλωβισμένο σε μια προεκλογική «ψιχουλομαχία», να εκτονώνει την αγωνία, την αγανάκτηση και την οργή του στις κάλπες, με την αναζήτηση και επιλογή επίδοξου «σωτήρα». Με την επίκληση του «δύσκολου χειμώνα» – μπαμπούλα, που έχει γίνει καραμέλα στα χείλη των κυβερνητικών, τον καλούν «να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι».

Ο προϋπολογισμός του 2023, πιο ταξικός από ποτέ, προβλέπει φορολογική αφαίμαξη πολλών δισ. ευρώ, με αυξήσεις φόρων (κύρια των έμμεσων), μείωση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλες βασικές υπηρεσίες, αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών, συνέχιση των περικοπών σε προσλήψεις, «πρωτογενή πλεονάσματα» και «μείωση» του χρέους, με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που ο λαός χειμάζεται, τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου αυξάνονται και η κυβέρνηση, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης, πριμοδοτεί το κεφάλαιο με ένα πακτωλό πολλών δισ. ευρώ. Τα «ασημικά» της χώρας, δημόσια περιουσία και υπηρεσίες, ιδιωτικοποιούνται αντί πινακίου φακής, στο ξένο -κυρίως- και στο ντόπιο κεφάλαιο.

Ο πόλεμος στη Ουκρανία και άλλες εστίες έντασης, ο άγριος ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι αντιθέσεις, οι διαιρέσεις αλλά και οι συσπειρώσεις, η παγκόσμια αναταραχή, οι φόβοι μιας γενικευμένης -ακόμη και πυρηνικής- σύγκρουσης, με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου, συνθέτουν ένα σκοτεινό, αντιδραστικό σκηνικό, αυξάνουν και επιτείνουν τη φτώχεια, την ακρίβεια, την επισιτιστική κρίση, την εξαθλίωση, τη μετανάστευση, αλλά και την καταστολή για όσους αντιστέκονται. Η τρομοκρατία, η καταστολή, οι απαγορεύσεις και οι διώξεις, η άνοδος του φασισμού βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη (στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου και της Ευρώπης) γίνονται συμπλήρωμα και μαστίγιο της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας.

Η πρόσφατη αστυνομική δολοφονική επίθεση εναντίον ενός εφήβου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η δολοφονία (“εξ αμελείας”) ενός μαθητή μας στις Σέρρες, υποδηλώνουν ότι ρατσισμός, ασύδοτη καταστολή και τρομοκρατία, υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και εγκατάλειψη – ιδιωτικοποίηση, πάνε χέρι χέρι…

Τον ίδιο σκοπό υπηρετούν και το χτύπημα της απεργίας και των σωματείων, με εργαλείο το νόμο Χατζηδάκη, η προσφυγή στα δικαστήρια για έκτη φορά της Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών (βλ. προσφυγή κατά της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ για την κήρυξη της απεργίας-αποχής από μέντορες και συντονιστές, οι απολύσεις και η ωμή καταστολή των απεργών της «Μαλαματίνα», στα «Πετρέλαια Καβάλας» κλπ)

Αυτός ο Λεβιάθαν απαιτεί Παλλαϊκό-Πανεργατικό αγώνα, σχεδιασμένο, παρατεταμένο και κλιμακούμενο. Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη να έχει καθολική συμμετοχή, να αποτελέσει ένα πραγματικό αγωνιστικό βήμα ενός συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα.

·         Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

·         Επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα

Το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το