Με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών) ψηφίστηκε χθες βράδυ επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», το νομοσχέδιο-λαιμητόμος των χιλιάδων απολύσεων, της εργασιακής ομηρίας και της αξιολόγησης!

Στο σχέδιο νόμου ενσωματώθηκαν εννέα τροπολογίες, όπως αυτή για τον διορισμό 450 εκπαιδευτικών που είχαν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008 και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, και διορθώσεις για τη μείωση μαθητών ανά τάξη (από 25 σε 22), την πριμοδότηση των διακριθέντων αθλητών κατά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια αλλά και τη χρηματοδότηση του τεμένους της Αθήνας.

Για την τροπολογία σχετικά με την θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε αλλαγές προχωρώντας σε αναπροσαρμογή των μορίων για τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά προσόντα,  χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά η εικόνα στους δύο βασικούς πυλώνες του νέου συστήματος διορισμών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το