Με 154 θετικές ψήφους στη Βουλή και με μία ισχνή παρουσία εργατο- συνδικαλιστικών κ.α. οργανώσεων στην πλατεία Συντάγματος, εγκρίθηκε ο «πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός 2019». Μέσα από φαιδρότητες, κοκορομαχίες, γκάφες και ασυναρτησίες, κινήθηκε η… συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, πάντοτε πάνω στο πλαίσιο του βαθιά αντιδραστικού τερατουργήματος το οποίο ωστόσο αποδέχονται και οι δύο! Οι διαφορές τους είναι δυσδιάκριτες. Οι ομοιότητές τους είναι πολλές και ουσιαστικές. Ξέφρενη αντιλαϊκή επίθεση, υποσχέσεις -προεκλογικού χαρακτήρα- πενιχρών παροχών στο λαό, προκλητικές παροχές και ρυθμίσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, πειθήνια συμμόρφωση και υποταγή σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Γι’ αυτό και τα δυο κόμματα, που εκπροσωπούν το σημερινό δίπολο εξουσίας, εντείνουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά προβλήματα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτική ένταση και πόλωση με ασήμαντες αφορμές και ανούσια ζητήματα, στήνουν ένα άθλιο προεκλογικό σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης.

Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης, είναι ένα αντιδραστικό δημιούργημα, με κύριο μέλημα την αρπαγή, αφενός ενός θηριώδους υπερπλεονάσματος 6.9 δις € από τις τσέπες του λαού και αφετέρου μιας νέα φοροληστρικής επέλασης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικοί σκοποί του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι, έχοντας μπροστά τον ιταλικό κίνδυνο και τις ευρωεκλογές, ενέκριναν όπως-όπως το κυβερνητικό κατασκεύασμα, ώστε το ιερατείο των Βρυξελλών να πάει όσο πιο ήρεμα γίνεται προς τις ευρωεκλογές.

Δυστυχώς ο νέος Προϋπολογισμός, αποτυπώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αντιλαϊκής συγκυρίας. Απαλλάσσει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο από φόρους, εισφορές και δεσμεύσεις, παρέχοντάς του παράλληλα ισχυρά «επενδυτικά κίνητρα». Αποσυγκροτεί το δημόσιο τομέα. Πετσοκόβει το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Ξεθεμελιώνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Διαλύει την Υγεία. Υποβαθμίζει την Παιδεία. Εκμηδενίζει την Πρόνοια. Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Ισοπεδώνει το λαϊκό εισόδημα με τους ασήκωτους φόρους. Κι όλ’ αυτά προκειμένου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μεταγγίσει τα τεράστια υπερπλεονάσματα, από τις τσέπες των εργατολαϊκών στρωμάτων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των συνταξιούχων, κλπ., αφενός στα θησαυροφυλάκια ντόπιων επιχειρηματιών κι ξένων «επενδυτών» και αφετέρου στις προεκλογικές «παροχές» ώστε να κερδηθεί και πάλι ο κυβερνητικός θώκος.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως ένας Προϋπολογισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πολυχρησιμοποιημένο εργαλείο αναδιανομής των λαϊκών εισοδημάτων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων και των επιδιώξεων της μεγαλοαστικής τάξης και των ξένων πατρώνων της, που αλυσοδένει το λαό μας και τον σέρνει αλυσοδεμένο στην κατεύθυνση της προώθησης των κερδοσκοπικών πολιτικών του ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφαλαίου, αλλά και των εξοπλιστικών προγραμμάτων και απαιτήσεων που επιβάλλει το ΝΑΤΟ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

 

 Ανακοίνωση Τύπου Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το