1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Παρασκευή 6/11/2020, συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου και κατέληξε στα παρακάτω:

1] Η « τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, να ικανοποιήσει τους διδακτικούς στόχους και τους παιδαγωγικούς σκοπούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι όταν τα σχολεία είναι κλειστά η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται. Επιπρόσθετα, η μη εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες αποκλείει κάθε υποχρεωτικό χαρακτήρα ενός τέτοιου μέτρου. Η με βίαιο τρόπο μεταφορά ενός τέτοιου κόστους σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ειδικότερα στο σχολείο μας, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ, σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμη και σε σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, δεν διαθέτει σταθερό τηλέφωνο, ορισμένοι μάλιστα διαβιούν σε σπίτια με κομμένο ρεύμα! Απαιτούμε να καλυφθούν αμέσως οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους και να τους χορηγηθεί δωρεάν ίντερνετ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για το σχολείο μας, με 410 εγγεγραμμένους μαθητές και 50 καθηγητές, εστάλησαν πέρσι τον Ιούνιο 5 [πέντε τάμπλετ]!

2] Σε σχέση με το κλείσιμο των σχολείων και την κατάσταση που διαμορφώνεται, ο σύλλογος:

  • Απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και το άμεσο άνοιγμά τους [ολιγομελή τμήματα, επιπλέον προσωπικό εκπαιδευτικό και καθαριότητας, δωρεά τεστ, αύξηση των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές κλπ].Τα γεγονότα δικαιώνουν τους αγώνες και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας όλο το προηγούμενο διάστημα.
  • Απορρίπτει την υποχρεωτικότητα των διατάξεων, όπως ορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς και αρνείται την καταχώρηση των απουσιών για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά. Στο ίδιο διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να καλυφθεί η διδακτέα ύλη και γι΄ αυτό κρίνεται αναγκαία η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και η μείωση της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Ζητά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την τηλεκπαίδευση.

Γ] Θεωρούμε ότι είναι υπόθεση των εκπαιδευτικών να κρίνουν, να αποφασίσουν και να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο και διαδικασία για την επικοινωνία και τη διατήρηση μιας εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής, ψυχολογικής και ανθρώπινης επαφής με τους μαθητές μας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του σχολείου μας και κάθε τμήματος.

Δ] Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας, όπως και το ΔΣ της ΟΛΜΕ να λάβουν αμέσως αποφάσεις για πρακτικά μέτρα και προβούν σε κινητοποιήσεις με όλα τα παραπάνω αιτήματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το