Ψήφισμα καταγγελίας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που υιοθέτηση η χθεσινή συνέλευση (3/3) του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΟΔ. Το ψήφισμα προτάθηκε από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ) στην οποία δραστηριοποιείται η ΕΡΓΑΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στη μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που πρακτικά «λειτουργεί» στη χώρα.

Η ευθύνη βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά που διαχειρίστηκαν την πολιτική των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων. Που απαξίωσαν τις σιδηροδρομικές υποδομές και συκοφάντησαν τον ΟΣΕ για να τον ξεπουλήσουν, κυριολεκτικά, στην Ιταλική εταιρία. Η οποία επιδοτείται κιόλας με 750 εκ € απ’ το κράτος για χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Το αίμα δεκάδων ως επί το πλείστον, ανθρώπων είναι στα χέρια τους. Στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θεοποιεί τις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια αυτού του δυστυχήματος.

Η κυβέρνηση 72 ώρες μετά είναι ανίκανη ή δόλια -για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους- να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Παρά τα «κροκοδείλια» δάκρυα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποσείσει τις αμετάκλητες πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες της.

Με προκλητική βιασύνη, ως εμπειρογνώμονας και δικαστής συνάμα, έδειξε ως μόνο υπεύθυνο για την τραγωδία έναν εργαζόμενο.

Όταν η κυβέρνηση κώφευε για χρόνια στις διαμαρτυρίες των σωματείων των εργαζομένων για τα κενά ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου. Όταν τα τραίνα σταματούσαν για ώρες, πάθαιναν βλάβες και εκτροχιάζονταν.

Τουναντίον με τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους προκήρυσσαν απεργίες για να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τις κήρυσσε παράνομες και καταχρηστικές.

Οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ εκφράζουν την βαθιά λύπη τους και την οργή τους. Στέκονται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια και διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά Δημόσιες, ασφαλείς και φθηνές για το λαό σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Να επιστρέψει άμεσα στο δημόσιο σιδηροδρομικό έργο,
  • Καμία συγκάλυψη. Να ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ όλοι και όλες οι υπεύθυνοι και υπεύθυνες για το δυστύχημα
  • Να μην υπάρξει καμία ΑΝΟΧΗ στην ΕΝΟΧΗ τους

Είναι ή τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ ΜΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το