Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό, επιμένοντας στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας. Όλες οι προσεγγίσεις σχετικά με την πανδημία αναδεικνύουν ως αναντίρρητη ανάγκη την ύπαρξη ενός πλήρως στελεχωμένου δημόσιου συστήματος υγείας σε κάθε βαθμίδα και επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όχι μόνο η πανδημία αλλά και κάθε άλλη υγειονομική κρίση.

Ακόμα και τώρα όμως η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Εννιά μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας καμία ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει γίνει. Απεναντίας, μέσα από έναν οχετό ψεύδους και προπαγάνδας και βιάζοντας προκλητικά την πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες υγειονομικοί της χώρας μας, προσπαθεί να παρουσιάσει την στρεβλή εικόνα πως το ΕΣΥ εξοπλίζεται και θωρακίζεται.  Στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και αυτήν την ώρα που τα νοσοκομεία μας καταρρέουν λόγω του κορονοϊού αλλά και της χρόνιας αποδόμισής τους λόγω μνημονίων, στον προϋπολογισμό του 2021 περικόπτει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια τα κονδύλια για την δημόσια υγεία και πριμοδοτεί σκανδαλωδώς τον ληστρικό ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς θωρακισμένη δημόσια υγεία, το τοπίο διαμορφώνεται στο « μένουμε σπίτι – πεθαίνουμε μόνοι».

Την ίδια ώρα αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι τώρα καταφεύγει στο κλείσιμό τους καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, ακολουθώντας μια πολιτική που είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Αντί λοιπόν να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν περίτρανα οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις “καθ’ άπασαν την επικράτεια”, εξαπέλυσε άγρια αστυνομική βία, προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων με μοναδικό στόχο να καταστείλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Τα αυταρχικά όμως σχέδιά της και οι απαγορεύσεις συνάντησαν την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Την ίδια ώρα, με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση”, ευθυγραμμισμένο απολύτως με τα συμφέροντα κάθε μεγαλοεργοδότη, επελαύνει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις ενός αιώνα αγώνων των εργαζομένων. Χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών, νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

Τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά! Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Νοέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε ημέρα μαζικού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά – συνδικαλιστικά – δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!

Όλοι και όλες στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 12:00 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

– Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης- Να μην κατατεθεί ο νόμος Βρούτση!

– Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

– Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις – Πραγματικές αυξήσεις!

– Ενίσχυση του ΕΣΥ με εξοπλισμό, ΜΕΘ και διορισμούς εδώ και τώρα!

– Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το