«Χτυποκάρδια στα θρανία Νο 2»

Εκδήλωση – Συζήτηση για την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Κυριακή 8 Μαΐου – 7μμ – Αίθουσα Εκδηλώσεων Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης

Την εκδήλωση διοργανώνει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μετά το «σοκ και δέος» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 και άφησε 16.000 κενές θέσεις στα ΑΕΙ και σχολές χωρίς εισακτέους, η φετινή χρονιά γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εφαρμόζει την Τράπεζα Θεμάτων, μια ακόμη εκπαιδευτική λαιμητόμο, αυτή τη φορά στην καρδιά του Λυκείου. 
Την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27), στις 7 μ.μ. θα συζητήσουμε για τα δύο αυτά θέματα που το καθένα έχει τη δική του βαρύτητα και αυτοτέλεια, συνδέονται όμως μεταξύ τους, όπως συνδέονται και με άλλες αλλαγές που συντελούνται στην εκπαίδευση. 

Θα μιλήσουν:

Σούμα Δήμητρα, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση 
Σόφης Χρίστος, καθηγητής πληροφορικής στη δημόσια εκπαίδευση, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ 

Θα κάνουν παρεμβάσεις:

Γαλανάκη Σοφία, φιλόλογος, για πολλά χρόνια καθηγήτρια στο ΓΕΛ Ελληνικού, τώρα στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου 
Γκούζος Σταύρος, μέλος ΔΣ ένωσης γονέων & κηδεμόνων Ελληνικού Αργυρούπολης 
Καρφάκη Ασπασία, πρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων ΓΕΛ Ελληνικού, μέλος ΔΣ ομοσπονδίας γονέων & κηδεμόνων Αττικής 
Κονίδας Γιώργος, μαθηματικός, καθηγητής 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης 
Ποιμενίδου Βασιλεία, πρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 4ου ΓΕΛ Αργυρούπολης 
Σώκος Νίκος, τεταρτοετής φοιτητής Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ, Πρωθυπουργός του “Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων” 2022, συντονιστής της ομάδας τύπου στην οργάνωση “Πρωτοβουλία Νέων”.

Την εκδήλωση συντονίζει η Λίτσα Μπούκα. 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά και απευθύνεται σε όλη τη σχολική κοινότητα, και στους πολίτες που θέλουν να ενημερώνονται για το αύριο του τόπου μας. 
Το λινκ για τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση είναι αυτό https://youtu.be/_eLK9o67y68
……………………………………………………………….

Η Δήμητρα Σούμα είναι ιδιωτική εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι αριστούχα διπλωματούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, κάτοχος Πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑ.ΤΕ.Σ Αθηνών, αριστούχα πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ”Προαγωγή και Αγωγή Υγείας” της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ολοκληρώνει το ΠΜΣ Νεότερη Ιστορία του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.  Συμμετέχει στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο ΣΙΕΛ ΟΙΕΛΕ.

Ο Χρίστος Σόφης είναι εκπαιδευτικός στη Β’θμια εκπαίδευση. Διδάσκει από το 2005 πληροφορική σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Από το 2009 η οργανική του θέση είναι στο ΓΕΛ Βάρης.
Από τα μαθητικά του χρόνια αλλά και μετέπειτα ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο εκπαιδευτικό κίνημα και στους μεγάλους σταθμούς του, όπως η πολύμηνη απεργία των εκπαιδευτικών το 1997, ο αγώνας ενάντια στους ν. Αρσένη (2525 και 2640), για την υπεράσπιση του άρθρου 16 κλπ.

Ως εκπαιδευτικός έχει ενεργή συνδικαλιστική δράση. Έχει διατελέσει μέλος της ΕΛΜΕ Αργολίδας, ως νεοδιόριστος την περίοδο 2006 – 2009. Από το 2010 δραστηριοποιείται έντονα στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, στο ΔΣ της οποίας έχει διατελέσει μέλος αλλά και γραμματέας. Έχει εκλεγεί 3 φορές μέλος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, το 2015, το 2017 και τελευταία το 2020. Στις αρχές του 2022 κατήγγειλε το δικαστικό διορισμό του και έκτοτε δεν συμμετέχει στη Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ, επιστρέφοντας στο σχολείο.

Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης».

Την εκδήλωση διοργανώνει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το