Ο Macron επιμένει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συμπεριφέρονται με αυτοσυγκράτηση και ακολουθώντας ηθικές αρχές

Η διαμαρτυρία κατά του νόμου της Γαλλικής Κυβέρνησης για την Παγκόσμια Ασφάλεια συνεχίστηκε το Σάββατο σε σχεδόν 90 πόλεις της χώρας, παρόλο που η κυβέρνηση του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές του νόμου.

Η ημέρα των διαμαρτυριών υποστηρίχθηκε επίσης από τα κύρια γαλλικά συνδικάτα που κάλεσαν τον πληθυσμό να αγωνισθεί ενάντια στην καταστρατήγηση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση των ποσοστών ανεργίας.

Στο Παρίσι, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 22 πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν είναι νέοι μαθητές και εργαζόμενοι, τους οποίους η αστυνομία θεωρεί ως μέρος των αντιφασιστικών οργανώσεων και των «εξτρεμιστικών κίτρινων γιλέκων», όπως ανέφερε ο Le Parisien.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για τον Macron, τον οποίο οι πολίτες κατηγορούν ότι προωθεί ένα νομικό κατασκεύασμα που περιορίζει σοβαρά τις πολιτικές και πολιτικές ελευθερίες και προάγει την ατιμωρησία για τους δράστες της αστυνομικής βίας.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ορισμένες «απαράδεκτες» βίαιες ενέργειες από την αστυνομία και υποσχέθηκε να τους τιμωρήσει. Ωστόσο, επέμεινε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συμπεριφέρονται με αυτοσυγκράτηση και ακολουθώντας ηθικές αρχές.

Ο Μακρόν παραδέχτηκε επίσης ότι η αστυνομία έχει διαπράξει κάποιες ρατσιστικές πράξεις, ειδικά όταν διενεργεί ελέγχους ταυτότητας σε άτομα που “δεν είναι λευκοί”.

πηγή: teleSUR

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το