Τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι του νησιού Ασκόι στη Νορβηγία υποφέρουν από ναυτία, εμετό, πόνο στο στομάχι και διάρροια μετά από μια επιδημία εκδηλώσεων βακτηριακής μόλυνσης.

Xιλιάδες κάτοικοι στη δυτική Νορβηγία αρρώστησαν, όταν το νερό από τη δεξαμενή πόσιμου ύδατος στο Ασκόι, ένα νησάκι της Νορβηγίας κοντά στην πόλη του Μπέργκεν, αποδείχθηκε ότι έχει μολυνθεί από τρεις τύπους εντερικών βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων του Ε-Coli, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 40 κάτοικοι του Ασκόι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 12 παιδιών, έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα βακτηριακής λοίμωξης. Ο θάνατος ενός παιδιού ενός έτους έχει συνδεθεί επίσης με το μολυσμένο νερό.

Ο αριθμός των κατοίκων που ανέφεραν σοβαρή διαταραχή στο στομάχι αυξήθηκε ανεξέλεγκτα το Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως πάσχοντες από ναυτία, εμετό, πόνους στο στομάχι και διάρροια.

Οι εκτιμήσεις για όσους μολύνθηκαν φαίνεται να ανέρχονται σε πολύ παραπάνω.

Τρεις επιδημιολόγοι από το κρατικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας, έφτασαν την Κυριακή στο Ασκόι, για να βοηθήσουν την νησιωτική κοινότητα.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να βράσουν όλο το νερό πριν από την κατανάλωση, συνιστώντας τους να αποφεύγουν να κάνουν μπάνιο για αρκετή ώρα και να περιορίζονται σε ντους. Η ακριβής αιτία της επιδημίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

——————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το