Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας και αρχηγός του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) Evo Morales το βράδυ της Δευτέρας έγινε δεκτός από χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη Uyuni, στο Ποτοσί.

Ο Μοράλες αφίχθη στην πόλη μετά την επίσκεψή του στο κέντρο εξόρυξης Atocha του Ποτόσι, όπου και τον δέχθηκαν με χαρά χιλιάδες κάτοικοι.

“Επιστρέψαμε από τους δρόμους που μας είχαν λείψει πολύ για να συναντήσουμε την πληθώρα των μεταλλωρύχων της Atocha και την επαναστατική δέσμευση και στοργή τους. Σας ευχαριστώ, αδέλφια”, έγραψε ο Morales στο Twitter.

Στο Ουιούνι, ο πρώην πρόεδρος εκφώνησε τη δεύτερη ομιλία του μετά την άφιξή του στην πατρίδα του, αφού παρέμεινε σχεδόν ένα χρόνο ως πρόσφυγας στην Αργεντινή. Μπροστά στο πλήθος, ο πρώην πρόεδρος υπενθύμισε τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του.

Στο Ουιούνι ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του λαϊκού καραβανιού που ξεκίνησε τη Δευτέρα μετά την άφιξη του Μοράλες στη Βολιβία από την Αργεντινή.

Το καραβάνι με επικεφαλής τους Μοράλες και τον Λινιέρα θα αναχωρήσει από το Ουιούνι την Τρίτη για τις πόλεις Χαλαπάτα, Σεβαρούγιο και Ορρό στο Διαμέρισμα Ορρό.

Την Τετάρτη, το καραβάνι θα κατευθυνθεί στο Αεροδρόμιο Τσίμορ, στο Διαμέρισμα της Κοτσαμπάμπα, όπου ο Έβο Μοράλες θα μεταφερθεί με αεροπλάνο στη Λα Παζ.

Αυτή τη Δευτέρα, ο αρχηγός και ο πρώην αντιπρόεδρος Αλβάρο Γκαρσία Λινιέρα κατέφθασαν στη συνοριακή πόλη της Villazon κατά την επιστροφή τους από την Αργεντινή, όπου βρίσκονταν σε κατάσταση πρόσφυγα μετά το πραξικόπημα της 10ης Νοεμβρίου 2019.

πηγή: Telesur

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το