Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης φτάνει στα όρια της απανθρωπιάς! Μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και παρά τις δηλώσεις για στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, σε ερώτηση για το αν θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση φέτος στους χαμηλοσυνταξιούχους, ήταν ξεκάθαρη: «αυτή τη στιγμή είμαστε σε σοβαρό έλλειμμα, συνεπώς δεν μπορώ να εισηγηθώ κάποιο επίδομα τις γιορτές σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Ο ρόλος μου είναι αυτός της εγκράτειας. Προτιμούμε να βοηθούμε τα ευάλωτα νοικοκυριά παρά να πάρουμε έκτακτα μέτρα. Έχουμε δώσει ήδη σημαντικές ενισχύσεις». Και η δικαιολογία γι’ αυτή την προκλητική εισήγησή του: «Έχουμε ανάκαμψη, όχι ανάπτυξη. Θα επανέλθουμε στο ΑΕΠ του 2019 το 2022. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα πάνω από 40% σε σχέση με την προηγούμενη φάση. Είμαστε σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν από την πανδημία».

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή ενίσχυση όλο αυτό το διάστημα στους 500.000 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Και τώρα αρνείται να δώσει ακόμα και αυτό το πενιχρό μέρισμα! Η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν εφαρμόζει ούτε το νόμο που η ίδια ψήφισε, που προβλέπει το κοινωνικό μέρισμα και αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ, περίπου δηλάδη 900 εκατομμύρια ευρώ. Αντί για αυτά, θα δώσει μονάχα, σύμφωνα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ένα δηλαδή προνοιακό επίδομα που ανέρχεται μόλις σε 65 εκατ. ευρώ.

Είναι πραγματικά ξεδιάντροπο την στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει, να αφήνονται πραγματικά στο έλεός τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι και από την άλλη να δίνονται δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι με πρόσχημα την πανδημία ούτε και πέρυσι δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα, όπου και πάλι είχε δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το