Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κινητοποίηση την οποία διοργάνωσαν οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, για να καταγγείλουν το ασφυκτικό πλαίσιο ανοίγματος των σχολείων, την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και την ισοπεδωτική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ.

Παράλληλα οι οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι η νέα σχολική χρονιά τούς βρίσκει αντιμέτωπους με την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητές και γονείς, που εστίασαν στο ζήτημα της ΕΒΕ, εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών έμειναν εκτός τριτοβάθμιας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6.30 μμ και λίγο μετά τις 7 μμ (αφού έγιναν αρκετές ομιλίες εκπροσώπων σωματείων) μετατράπηκε σε πορεία με δυναμισμό και ζωντάνια, με φωνές και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της δωρεάν παροχής εκπαίδευσης σε όλους. 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία είχαν δικό τους μπλοκ ενώ τη δική του συμμετοχή με προκήρυξη είχε και το Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το